De eend van Jules

aanrader Coverafbeelding van: De eend van Jules

Trefwoord(en)
kleding
vermist
zoektochten
humor

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Jules heeft een nieuwe trui, met een eend erop. Hij is er erg blij mee. En vandaag mag hij de nieuwe trui aantrekken om naar school te gaan. Terwijl Jules in bad zit, bewondert hij zijn mooie trui. Maar wanneer hij zich aankleedt, merkt hij plots dat de eend verdwenen is. Hoe kan dat nu? Hij gaat overal op zoek. Eerst in de badkamer, dan bij opa in de zetel, bij zijn goudvis, in de keuken bij papa, bij zijn zus, zijn mama en in de tuin. De eend is nergens te vinden, niemand heeft haar gezien. Zelfs de buurman niet. Verdrietig gaat Jules weer naar huis. Waar is die eend toch gebleven?

Deze klassieker uit 1998 kende al vele herdrukken. Dit boek was de allereerste kennismaking met Jules, een zeer geslaagde kennismaking die nu, na 25 jaar, nog steeds een succes is. Jules is immers op vele kleuterscholen bekend en geliefd. Niet alleen als boekfiguurtje, want ook de Julespop heeft al heel wat logeerpartijtjes meegemaakt.
Dit boek van Jules is een pareltje, een aanrader door zijn eenvoud en zijn verrassende en grappige einde. Tijdens het voorlezen hangen kleuters aan je lippen want waar is die eend toch gebleven? Wanneer ze op de laatste prent zelf kunnen ontdekken waar de eend is, zullen ze het uitschateren van de pret. En het verhaal meteen nog een keer willen horen.
De paginagrote illustraties tonen de zoektocht van Jules stap voor stap. Ze volgen de tekst die net door zijn eenvoud enorm krachtig is. En erg uitnodigend werkt voor elke voorlezer. De oorspronkelijke illustraties kregen voor deze nieuwe editie een opfrisbeurt, maar zijn nog steeds even sprekend als bij de eerste uitgave. Dit boek blijft dan ook een kanjer om voor te lezen, een aanrader die al 25 jaar voor plezier zorgt.
Nieuw is wel dat je nu dit boek ook kan combineren met het uitklapboek ‘Jules in de badkamer’. Daarin wordt alles wat Jules ziet in de badkamer stuk voor stuk in beeld gebracht.

Mik Ghys - mei 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Annemie Berebrouckx

Uitgeverij
Mamie   


Reeks
Jules

Jaartal
2023

ISBN
9789464599046

Aantal pagina's
25

Prijs
€16,95