De eend op de pot

Coverafbeelding van: De eend op de pot

Trefwoord(en)
zindelijkheid
potje
opgroeien
zoeken

Genre
prentenboek

Vanaf
2 jaar

“Marijke is gek op honden en katten. Marijke houdt veel van haar kleine marmot. ‘Maar mijn lievelingsdier’, zegt Marijke, ‘staat hier! En dat is de eend op de pot’.”
Met deze vrolijke zinnen begint en eindigt deze klassieker. Lang geleden – in 1981 – werd hij voor het eerst gepubliceerd en een jaartje later reeds volgde een Gouden Griffel. Nu is deze 17e druk in stevige kartonversie een blij weerzien die perfect de training van potje naar wc ondersteunt. Maar even goed als vrolijk (voor)lees- en kijkvoer op zich.
Het verhaal ontwikkelt zich gestaag en toont een hoogst herkenbare peuterwereld vol fantasie en speeldrift. Er is niet alleen de eend op de pot, maar vele soorten eenden passeren de revue. Als na het verjaardagsfeestje de eend op de pot verdwenen blijkt te zijn, is er een groot probleem. Maar problemen kunnen ook tot oplossingen leiden…
De realistische prenten met fijne lijntjes en zachte inkleuringen zijn lieflijk en tonen een gedegen tekenkunst. Vernieuwing moet je hier niet zoeken, maar de illustraties zijn wel perfect op maat van het doelpubliek.
De tekst is ritmisch en fijn om voor te lezen met veel expressie.
De overgang van het potje naar de grote wc was nog nooit zo leuk als met Marijke en haar eend!

Eric Vanthillo - juli 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Nannie Kuiper

Illustrator
Dagmar Stam

Uitgeverij
Leopold   


Jaartal
2019

ISBN
9789025878061

Aantal pagina's
20

Prijs
€8,99