De eend die niet van water hield

Coverafbeelding van: De eend die niet van water hield

Trefwoord(en)
eenden
kikkers
vriendschap
regen

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Er was eens een eend die niet van water hield. Niet om erin te zwemmen of te peddelen en ook niet als het regende. Op een avond, tijdens een storm, merkt Eend dat er een gat in zijn dak is. Wanneer hij buiten een emmer gaat halen, staat er een onverwachte bezoeker voor zijn deur. Kikker is verdwaald en mag bij Eend uitrusten. De volgende dag gaan ze samen op zoek naar Kikkers thuis. Maar de dieren die ze onderweg ontmoeten, weten ook niet waar Kikker woont. Tot Pelikaan langskomt. Die brengt Kikker weer naar huis. Maar Eend mist Kikker. Tijdens de volgende grote regenbui vertrekt hij, op zoek naar Kikker…

Deze mooie nieuwe vriendschap begint heel toevallig omdat Kikker verdwaald is. Eend en Kikker schieten goed op dus mist Eend Kikker al snel. Zijn zoektocht naar Kikker is een ware heldendaad. Hij heeft immers een hekel aan regen en toch trotseert hij een storm om Kikker terug te vinden.
De dierenfiguren in dit prentenboek zijn eenvoudig maar hartveroverend. Eend draagt altijd een gele regenjas, gele laarsjes en een grote gele regenhoed. Die gaat pas uit wanneer hij Kikker teruggevonden heeft en ze alles samen beginnen doen. Kikker heeft voortdurend een grote lach op zijn snuit behalve wanneer hij met Pelikaan moet vertrekken bij Eend. Andere dieren lopen als kleine figuranten doorheen het verhaal, ze spelen stilletjes hun rol en fleuren zo het geheel mee op.
Een heerlijk warm voorleesverhaal over een nieuwe vriendschap.

Mik Ghys - februari 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Steve Small

Illustrator
Steve Small

Uitgeverij
Luitingh-Sijthoff   


Jaartal
2021

ISBN
9789024593194

Aantal pagina's
32

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Duck who didn’t like Water

Vertaler(s)
Joukje Akveld