De eend die maar niet knipperde

Coverafbeelding van: De eend die maar niet knipperde

Trefwoord(en)
eenden
humor
ogen
actie

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Heb je ooit het eenvoudige maar leuke spelletje gespeeld waarbij je de persoon tegenover jou moet laten knipperen met zijn ogen voor jij het zelf gedaan hebt? Dit interactieve prentenboek is daarop gebaseerd. Pret verzekerd dus!
De eend uit het boek wil niet knipperen met zijn ogen en de auteur vraagt aan jou als lezer/kijker om daar iets aan te doen. Pagina na pagina volgen pogingen die jammer genoeg op niets uitdraaien: woorden roepen (Gordeldier! Stofzuiger! …), hem een zielig verhaal vertellen, wegkijken en heel snel terugkijken, een mop vertellen, enzovoort. Niets lukt. Of toch? Ontdek het best zelf!…

De uitwerking van dit eenvoudige gegeven oogt aantrekkelijk en bijzonder speels. De tekst is eenvoudig en direct, de prenten zijn zeer aantrekkelijk en houden je aandacht vast, de gehele vormgeving is verzorgd, de vertaling van de tekst houdt mooi zijn ritme, kortom: dit boek oogt als een must-have die je niet snel zal loslaten. Perfect individueel bruikbaar, maar ook in groep zal dit boek je veel plezier bezorgen.
Een originele en grappige voltreffer!

Eric Vanthillo - september 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Alex Latimer   

Illustrator
Alex Latimer   

Uitgeverij
Samsara   


Jaartal
2023

ISBN
9789493301214

Aantal pagina's
38

Prijs
€15,90


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Duck Never Blinks

Vertaler(s)
Bette Westera