De Dyscalculie Survivalgids

Coverafbeelding van: De Dyscalculie Survivalgids

Trefwoord(en)
dyscalculie
tips
weetjes

Genre
informatief

Vanaf
9 jaar

Overal worden we geconfronteerd met cijfers, vanaf het moment dat we opstaan tot we weer in ons bed duiken. Hoe laat is het, hoeveel tijd heb ik nog, hoeveel kost dat, heb ik nog genoeg geld over…allemaal vragen waarbij je moet rekenen. En dat gaat niet bij iedereen even vlot.
Deze gids wil kinderen die last hebben met cijfers en rekenen wat meer informatie geven over hun probleem. Allereerst worden dyscalculie en rekenproblemen besproken: wat is het en bij wie komt het voor. Daarna wordt dieper ingegaan op de gevoelens die bij deze problemen horen, waarbij zelfvertrouwen en faalangst de belangrijkste plaatsen innemen. Hoe en waar je hulp kan zoeken, en hoe ermee wordt omgegaan op school wordt ook nader bekeken. Tot slot zet deze gids enkele bekende mensen met dyscalculie in de kijker. Een getuigenis, algemene tips en een overzicht van interessante websites sluiten het geheel af. Helemaal achteraan vinden ouders en opvoeders nog een samenvatting van wat kinderen in dit boek kunnen lezen.
Doorheen het boek vind je nog reacties van kinderen met dyscalculie, dat verhoogt de herkenbaarheid van het probleem. De tekst is vlot en kindgericht, met veel weetjes en vragenlijstjes. Erg interessant voor al wie meer wil weten over dyscalculie. Een praktische gids waarmee de lezer onmiddellijk zelf aan de slag kan.

Mik Ghys - oktober 2011

Zoek op bib.be

Auteur
Nico De Braeckeleer   
Annemie De Bondt

Illustrator
Josine van Schijndel

Uitgeverij
Abimo   


Reeks
Survivalgids

Jaartal
2011

ISBN
9789059327788

Aantal pagina's
81

Prijs
€11,95