De duizend ikken van Daan

Coverafbeelding van: De duizend ikken van Daan

Trefwoord(en)
jezelf zijn
karakter
emoties

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Daan, het hoofdpersonage van dit innemende prentenboek, is aardig, beleefd, vriendelijk en ook grappig. Dat zie je zo. Want die ik zit aan zijn buitenkant. Maar diep vanbinnen zitten er nog zovele andere ikken die regelmatig de kop opsteken: de zalige zotte ik die opduikt als hij bij zijn opa is, de stoere ik op de speelplaats, de verlegen ik die liever als een slak in zijn schulp kruipt als hij moet lezen, het allerkleinste ikje als hij bij oma is met haar zachte armen en haar lekkere koekjes, de koppige ik als iets niet meteen lukt, enzovoort. Thuis, bij papa en mama en kat kunnen en mogen al die ikken er zijn.

Wie een spannend of ontroerend verhaal zoekt in dit boek, is er aan voor de moeite. Maar wie een werkbaar kijk- en vertelboek wil om samen met zijn of haar kind te spreken over emoties en karakter, zal het zeker in de armen sluiten.
De fijnzinnige tekst laat zich met veel plezier voorlezen en zet je voortdurend aan het denken. De zachtgekleurde prenten zijn aantrekkelijk en houden mooi het midden tussen realiteit en fantasie. Zij tonen niet alleen het zichtbare, maar ook wat er zich afspeelt op het niveau van het voelen en het denken.
Echt wel een origineel geheel voor jong én oud (en liefst samen) waarin je je met veel liefde en inzicht kan verdiepen.

Eric Vanthillo - januari 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Siska Goeminne   

Illustrator
Merel Eyckerman

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Jaartal
2020

ISBN
9789462915107

Aantal pagina's
30

Prijs
€16,50