De droom van Schildpad

In 2021 verscheen ‘Het geluk van Schildpad’, een originele voltreffer die in 2022 bekroond werd met een Zilveren Griffel. Van dezelfde makers is er nu deze verhalenbundel met daarin 8 sprankelende verhalen over Schildpad en zijn vrienden Das, Eekhoorn, Lachvogel en Zwaan. Elk verhaal leest als een origineel miniatuurtje waarin speelse gedachten en verrassende hersenspinsels en -kronkels over elkaar heen buitelen. Over Schildpad die zich donker voelt en Das die zich vol troost tegen hem aanschurkt, over Schildpad en Das die nooit ruzie maken en over twisten dat zowel ruzie maken is als dansen, over op staarten trappen en sorry zeggen, over leren lachen en over doen alsof je jarig bent (mét taart!), over jezelf weer zichtbaar maken, over dromen en over dingen verzinnen die leuk zijn om over te fantaseren, en over zoveel meer.
Een mooie verzameling gevoelige verhalen rond thema’s uit het leven gegrepen maar dan telkens met een originele twist die voer biedt voor fijne gesprekken.
De taal is eenvoudig maar gevarieerd, licht poëtisch en bijzonder speels qua woordenschat. Fisscher hanteert een vlotte pen en schrijft verhalen die zich met veel plezier laten voorlezen, met telkens een grinnik en een glimlach van herkenning op je gezicht.
De prettige illustraties vol kleur en expressie zijn pareltjes van collagekunst. De Wolf schildert, tekent, knipt en plakt mooie composities bij elkaar met vlakken vol kleurrijke motieven. Het geheel is speels en licht naïef en spreekt je verbeelding aan.
De twee, auteur en illustrator, zijn aan elkaar gewaagd en hun samenwerking resulteert weer in een voltreffer van formaat. Die trouwens ook perfect is vormgegeven door Steef Liefting.
Een aanrader!

Eric Vanthillo - juli 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Tiny Fisscher   

Illustrator
Barbara de Wolf   

Uitgeverij
Samsara   


Jaartal
2023

ISBN
9789493301047

Aantal pagina's
70

Prijs
€15,99