De droom van Pinocchio

Coverafbeelding van: De droom van Pinocchio

Trefwoord(en)
klassiekers
avontuur
liegen
anders zijn

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Gebaseerd op het originele verhaal van Carlo Collodi, hervertelt An Leysen het gekende verhaal van Pinnocchio. Zij volgt het chronologisch, maar voegt er eigen interpretaties en verrassende wendingen aan toe.
Zo wordt Pinocchio gemaakt uit een stuk hout en moet hij naar buiten, naar school. Want Gepetto wil alleen maar het beste voor hem. Pinocchio wil ook het beste voor zichzelf, maar kan niet aan de gevaarlijke verleidingen van de buitenwereld weerstaan. De kat en de vos brengen hem in contact met de poppenmaker, die Pinocchio introduceert in het poppentheater. Daar volgen voor hem grote successen. Maar de poppenspeler heeft andere plannen voor hem… En zo gaat het verhaal verder. Tot, eind goed al goed, Gepetto en Pinocchio elkaar weer ontmoeten in de buik van de walvis. Daar kunnen zij ontsnappen. En dan wordt Pinocchio wakker in een vreemd bed…
Leysen (her)vertelt het verhaal met een stevig ritme. Zij geeft er haar eigen accenten aan, wat best wel wennen is. Vooral omdat je voortdurend vergelijkt met het oorspronkelijke verhaal van Pinocchio. Ook het einde is een eigen verzinsel van haar.
De lieflijk ogende prenten verluchten het boek met de juiste dosis schoonheid. Zij interpreteert het verhaal vooral van zijn lieve kant.
Het geheel oogt mooi, maar mist wat tegendraadsheid. Zoals het karakter van Pinocchio zelf.

Eric Vanthillo - april 2014

Zoek op bib.be

Auteur
An Leysen
Carlo Collodi

Illustrator
An Leysen

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2014

ISBN
9789044821611

Aantal pagina's
62

Prijs
€17,95