De dromenzuiger van opa Pluizebol

Coverafbeelding van: De dromenzuiger van opa Pluizebol

Trefwoord(en)
avontuur
dromen
fantasie

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

De opa van Nona is uitvinder van vreemdsoortige apparaten. Zo legt hij nu de laatste hand aan een dromenzuiger die de nachtmerries van kinderen en volwassenen kan opzuigen. Als Nona een nachtje komt logeren, krijgt ze bezoek van opa’s vorige uitvinding, Molik de vogelverschrikker. Die heeft last van enge dromen. Hij is bang van een griezelige vogel, de Krauw. Kan Nona hem helpen?

Een klein, fantasievol verhaal waarin niet zo veel gebeurt en alles snel wordt opgelost. Door de eenvoudige taal en de overvloed aan kleurrijke illustraties komt het aantrekkelijk over voor jonge lezers. Op de cover staat ‘Pitboek voor meisjes met pit’. Het is onduidelijk waarom jongens dit boek dan niet zouden mogen/kunnen lezen.
Nona is een opgewekt, levenslustig en doortastend meisje dat zich niet zomaar op de kop laat zitten al wil ze toch wel het nachtlampje aan als ze gaat slapen. In dromen kan alles gebeuren net zoals het avontuur dat Nona hier beleeft, al wordt het niet met zoveel woorden gezegd. Dat wordt wat in het ongewisse gelaten.
Aantrekkelijk uitgegeven boekje dat jonge kinderen met plezier zullen lezen.

Pol Van Damme - oktober 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Marc de Bel   

Illustrator
Mark Janssen   

Uitgeverij
Abimo   


Reeks
Pitboek – voor meisjes met pit

Jaartal
2015

ISBN
9789462344228

Aantal pagina's
64

Prijs
€12,50