De drakenoppasser viert feest

Coverafbeelding van: De drakenoppasser viert feest

Trefwoord(en)
draken
humor
feesten
vermist

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Edward is jarig en mag een feestje geven. Er komt zelfs een goochelaar. Edward nodigt zijn oom Mart uit, maar die kan niet komen. Als verrassing stuurt hij zijn 2 draken mee met Gordon, die wel op bezoek komt. Dat vindt Edwards moeder niet zo fijn, het verstoort de tijd die ze met Gordon wou doorbrengen. En natuurlijk verstoren ze het verjaardagsfeestje van Edward, want de goochelaar tovert zomaar een konijn uit zijn hoed. Een lekkernij voor draken.
Wanneer een tijdje later Edwards mama met Gordon een uitstap maakt naar Parijs, moeten de draken mee naar Edwards papa, die met zijn kinderen naar Londen wou. In het hotel loopt het al onmiddellijk mis en tot overmaat van ramp raken ze de kleine draak  Arthur kwijt. Het wordt een ondoenbare zoektocht in het drukke Londen.

Deze twee vrolijke verhalen tonen je weer alle belevenissen van Edward en zijn familie met de twee draken van zijn oom. De lezer krijgt een uitvoerig verslag door de mails te lezen die Edward naar zijn oom stuurt. De sporadische antwoorden van die oom maken duidelijk dat die nooit zelf het probleem zal oplossen. Edward en zijn familie moet alles alleen in orde brengen. Hoewel de draken steeds voor problemen zorgen, houdt iedereen toch veel van ze. Ze zorgen dan ook voor wat variatie in de sleur van het alledaagse leven.
Twee vlotte verhalen in één boek voor alle fans van deze sympathieke drakenoppasser.

Mik Ghys - december 2016

Zoek op bib.be

Auteur
Josh Lacey   

Illustrator
Garry Parsons   

Uitgeverij
Van Holkema & Warendorf   


Reeks
De drakenoppasser

Jaartal
2016

ISBN
9789000349968

Aantal pagina's
123

Prijs
€9,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Dragonsitter to the rescue

Vertaler(s)
Merel Leene