De Drakenoppasser gaat op reis

Coverafbeelding van: De Drakenoppasser gaat op reis

Trefwoord(en)
draken
humor
vakantie
reizen

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Edward is erg verrast wanneer de twee draken van zijn oom Mart onverwachts bij hem thuis opduiken. Hij probeert zijn oom te mailen maar krijgt geen antwoord. Dat is erg vervelend want Edwards mama vertrekt op reis en Edward gaat logeren bij zijn vader, die net een oud kasteel heeft gekocht om te renoveren. Er zit niets anders op dan de draken meenemen naar het kasteel, maar dat loopt slecht af.

Wanneer Edward en zijn moeder een tijdje later op de draken komen passen wanneer zijn oom een studiereis maakt, loopt het ook al niet vlot. Er worden in de omgeving schapen gedood en natuurlijk zijn de draken onmiddellijk verdacht. Maar Edward ontmaskert de echte dader.

Deze nieuwe belevenissen van Edward en de draken van zijn oom zijn weer hilarisch. Draken zijn nu eenmaal geen gewone huisdieren en zorgen voor ongewone problemen. En hun vuur kan lastig zijn, maar ook voor een oplossing zorgen. Kortom, er valt weer heel wat te beleven met Edward en de draken. De stijl van het verhaal is vlot en aantrekkelijk. Vooral de mailbriefjes zorgen voor een leuke verhaallijn, want elke nieuwe mail geeft een nieuwe draai aan het verhaal. Boeiend en grappig, met leuke illustraties.

Mik Ghys - oktober 2016

Zoek op bib.be

Auteur
Josh Lacey   

Illustrator
Garry Parsons   

Uitgeverij
Van Holkema & Warendorf   


Reeks
De drakenoppasser

Jaartal
2016

ISBN
9789000349951

Aantal pagina's
135

Prijs
€9,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Dragonsitter’s Castle/The Dragonsitter’s Island

Vertaler(s)
Merel Leene