De drakenoppasser, deel 1

Coverafbeelding van: De drakenoppasser, deel 1

Trefwoord(en)
draken
oppassen
humor

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Edwards oom Mart heeft zijn draak bij Edward achtergelaten omdat hij op reis wou gaan. Maar Edward en zijn moeder weten niet hoe ze met een draak moeten omgaan. Via mail probeert Edward zijn oom te bereiken om te weten te komen wat ze met de draak moeten doen. Pas na enkele dagen krijgt hij reactie, maar ondertussen is er al heel wat gebeurd: het konijn van Edwards zusje is opgegeten, er zit een gat in de koelkastdeur en er zijn al veel brandgaten. Dan blijkt dat chocolade de oplossing is. Daar wordt de draak rustig van.
Bij een volgende logeerpartij is er weer iets anders aan de hand. Tot ieders verrassing legt de draak een ei, waaruit een schattig klein draakje komt. Maar dan duikt plots een tweede draak op, die het huis van buitenaf belaagt. Zit Edward nu met 3 draken opgescheept?

De belevenissen van Edward en de draak worden verteld aan de hand van mailberichten die hij stuurt naar zijn oom, en de sporadische antwoorden. Edward brengt op een hilarische manier verslag uit van al wat hij met de draak beleeft. Hij vertelt het zo terloops dat het supergrappig wordt. De tekeningen illustreren wat in de mails al verteld wordt.
Deze vrolijke avonturen zijn een plezier om te lezen. Erg leuke ontspanning.

Mik Ghys - mei 2016

Zoek op bib.be

Auteur
Josh Lacey   

Illustrator
Garry Parsons   

Uitgeverij
Van Holkema & Warendorf   


Reeks
De drakenoppasser

Jaartal
2016

ISBN
9789000349883

Aantal pagina's
131

Prijs
€9,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Dragonsitter en The Dragonsitter takes off

Vertaler(s)
Merel Leene