De drakenmeester – De zoon van Artan 2

Coverafbeelding van: De drakenmeester – De zoon van Artan 2

Trefwoord(en)
avontuur
vriendschap
ridders

Genre
leesboek

Vanaf
11 jaar

Nu Wolf gevlucht is, wordt de greep van zijn oom Sieg hoe langer hoe sterker op het kasteel en de bewoners van het dorp. Gaat het niet goedschiks dan deinst hij er niet voor terug om geweld te (laten) gebruiken. Rune, de moeder van Wolf, kan moeilijk op tegen deze overheersende ridder. Wolf probeert met Cara uit te zoeken wat er op het kasteel gebeurt. De hulp van Friso is daarbij erg belangrijk. Ondertussen jaagt de draak nog steeds de dorpelingen de stuipen op het lijf, zeker als die zich verzetten tegen de wensen van ridder Sieg. Kunnen Wolf en Cara de draak in het bos vinden? En wat dan?

Dit verhaal is de geschreven versie van een televisieserie voor kinderen. Het speelt zich af in de riddertijd waar ook bijgeloof een belangrijke rol inneemt.
Dit boek is het vervolg op ‘Het geheim van de draak’ – het eerste avontuur van Wolf. Het verhaal gaat verder waar het eerste deel is geëindigd. Voor een goed begrip is het dan ook noodzakelijk het eerste deel te lezen vooraleer aan dit verhaal te beginnen.
Het avontuur blijft de overhand houden, al worden de verschillende personages wel iets meer uitgewerkt. Vooral het personage van Friso en de relatie met zijn vader wordt uitgebreid beschreven, een gevolg van de gebeurtenissen in het verhaal.
De opschepperige en wat hautaine houding van Wolf uit het eerste deel, heeft plaats gemaakt voor een veel realistischer kijk op het leven en meer respect voor anderen.
De drakenmeester zelf lijkt eerder een karikatuur van een verwende edelman. Zijn naam lijkt ook nog eens sterk op een belangrijke wetenschapper uit het verleden, maar een groter verband is er zeker niet.
Het verhaal leest vlot en de gebeurtenissen volgen elkaar in snel tempo op, zodat de aandacht behouden blijft. Het slot geeft al aan dat er nog een vervolg zal komen.
Het avontuur overheerst in dit jongensverhaal waarin enkele meisjes hun ‘mannetje’ kunnen staan en niet moeten onderdoen voor de jongens.

Pol Van Damme - augustus 2016

Zoek op bib.be

Auteur
Guido Kees   

Uitgeverij
Lannoo   


Reeks
De zoon van Artan

Jaartal
2016

ISBN
9789401435338

Aantal pagina's
262

Prijs
€14,99