De drakenberg – Dolfje Weerwolfje, deel 22

Coverafbeelding van: De drakenberg – Dolfje Weerwolfje, deel 22

Trefwoord(en)
reizen
Japan
weerwolven
avontuur

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Dolfje gaat met zijn familie op reis naar Japan. Hij krijgt van opa een pak mee dat hij in Japan aan een oude vriend van opa moet geven. Onderweg is Dolfje natuurlijk nieuwsgierig en kijkt samen met Timmie wat er in het pak zit. Het blijkt een oude hoge hoed te zijn, niets bijzonders vinden ze. Eenmaal in Japan blijken Dolfje en zijn neef Leo geheimzinnige wezentjes in de straten te kunnen zien. Zo geraakt Dolfje bij de oude man die de hoed moet krijgen. Maar even later wordt zijn hulp ingeroepen want de hoed is gestolen. Dolfje en Leo gaan samen met de oude man op stap om de hoed terug te krijgen. Het wordt een spannend avontuur, een race tegen de tijd want de hoed moet helpen om de doodzieke Zenko, een vos met zeven staarten, te redden.

De reis van Dolfje doorheen Japan zit boordevol Japanse elementen. Personages uit Japanse mythen, oude kunstenaars en de hoge berg Fuji spelen dan ook een belangrijke rol in dit verhaal. Achteraan vind je een woordenlijst met verklaringen voor alle Japanse begrippen.
In dit verhaal spelen Dolfje en Leo de hoofdrol, de rest van de familie komt amper aan bod. Samen met de oude man, die heel wat zaken verklaart over Japanse gebruiken en wezens, trekken ze door Japan en trachten op tijd te komen om Zenko te kunnen redden. Het werd een spannend avontuur, zoals steeds vlot en toegankelijk geschreven. Met meer actie en spanning dan gewoonlijk, en ook wat minder humor. Maar voor de fans van Dolfje zal dit weer een boeiende leeservaring worden.
Een verrassende kijk op Japan.

Mik Ghys - oktober 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Paul van Loon   

Illustrator
Hugo van Look

Uitgeverij
Leopold   


Reeks
Dolfje Weerwolfje

Jaartal
2020

ISBN
9789025879457

Aantal pagina's
171

Prijs
€15,50