De draak die niet van vuur hield

Coverafbeelding van: De draak die niet van vuur hield

Trefwoord(en)
draken
krokodillen
vuur
water
humor

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Er was eens een draakje. Maar dit draakje hield niet van vuur. Ze wilde graag dat haar vader trots op haar zou zijn, maar het lukte haar niet om vuur te spuwen. En vliegen lukte ook al niet. Toch wou ze dat proberen. Ze knutselde vleugels in elkaar maar dat was geen succes. Toen liet ze zich wegschieten door een kanon. Ze vloog hoger dan wie ook, maar belandde daarna in het water. Paniek, want haar vader had altijd gezegd dat ze nooit het water in mocht. Draken houden immers niet van water. Maar wat bleek? Het kleine draakje voelde zich geweldig in het water. Daar ontdekte ze dat ze helemaal geen draak was. En haar papa? Die bleef haar even graag zien!

Heerlijk, dit nieuwe verhaal van Gemma Merino. Dit is het spiegelverhaal van ‘De krokodil die niet van water hield’. Daar was een kleine krokodil eigenlijk een draakje, deze keer is een kleine draak eigenlijk een krokodil. Op de schutbladen van het boek zie je duidelijk hoe de eieren in beide nesten verwisseld worden door een kleine muis. Het verhaal zelf begint wat zielig. De kleine draak is ongelukkig omdat ze geen vuur kan spuwen en niet kan vliegen. De lezer heeft al snel door wat er aan de hand is, maar het is heel fijn om dat mee te ontdekken met de kleine draak. Vooral het enthousiasme wanneer ze ontdekt hoe fijn het in het water is, is ontroerend. En natuurlijk ook het gesprek met haar papa daarna, waarbij hij haar duidelijk maakt dat ze mag zijn wie ze is, dat ze voor hem toch de liefste van de hele wereld is.
De sfeervolle illustraties hebben grappige details, waardoor het niet alleen leuk is om het verhaal voor te lezen, maar ook om al die grapjes op te zoeken.
Een heerlijk voorleesverhaal over jezelf mogen zijn.

Mik Ghys - mei 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Gemma Merino

Illustrator
Gemma Merino

Uitgeverij
Lemniscaat   


Jaartal
2021

ISBN
9789047713029

Aantal pagina's
25

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Dragon Who Didn’t Like Fire

Vertaler(s)
Jesse Goossens