De dikke Boer Boris + DVD

Coverafbeelding van: De dikke Boer Boris + DVD

Trefwoord(en)
boerderij
dieren
rijmen

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Deze bundel bevat drie verhalen van Boer Boris: ‘Boer Boris wil geen feest’, ‘Boer Boris gaat naar de markt’ en ‘Boer Boris en de maaier’.
Het is lente op de boerderij van Boer Boris en niet alleen de worteltjes komen te voorschijn maar er is ook nieuw leven: een lammetje is geboren, er zijn vier kleine biggetjes, de eieren zijn uitgebroed. Hoewel broer en zus dit telkens een goede reden vinden om een feestje te organiseren is Boer Boris niet overtuigd. Tot op een dag de postbode aanbelt met een bijzonder pakje voor Boer Boris…
Wanneer Boer Boris zijn oogst wil verkopen op de markt, raakt hij in de problemen. Welk vervoermiddel hij ook kiest, telkens staat er een verbodsbord op zijn weg zodat hij niet op de markt geraakt. Wat nu?
Op een dag is de maaier kapot maar gelukkig kan boer Boris de machine herstellen en zelfs verbeteren. Maar wanneer buurman de maaier leent, geraakt die weer kapot. Opnieuw kan Boris hem maken en sneller, groter en beter maken dan de vorige. Deze keer wil de schooljuffrouw hem lenen en ook dan geraakt de maaier stuk…Boris maakt er een megamaaimachine van!

Boer Boris bestaat 5 jaar en dat moet gevierd worden. 3 Verhalen van de populaire boer werden gebundeld zodat je volop kan genieten van het heerlijke samenspel tussen Ted van Lieshout en Philip Hopman. De paginagrote illustraties met oog voor veel detail, expressie en dynamiek zorgen voor veel kijkgenot en sluiten perfect aan bij de tekst op rijm. De verhalen zitten vol verrassingen en leuke wendingen. Het slot is altijd sprankelend en uitbundig.
Om het feest compleet te maken werd deze bundel aangevuld met een DVD. Daarop vind je 4 verhalen over Boer Boris, voorgelezen door Ted van Lieshout en boeiend geanimeerd. Er is ook het lied van Boer Boris, gezongen door Philip Hopman en gespeeld door Zapp4. Een prachtig verjaardagscadeau!

Mik Ghys - juni 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Ted van Lieshout

Illustrator
Philip Hopman   

Uitgeverij
Gottmer   


Reeks
Boer Boris

Jaartal
2017

ISBN
9789025766856

Aantal pagina's
78

Prijs
€17,99