De dikke billenbijters

Coverafbeelding van: De dikke billenbijters

Trefwoord(en)
humor
dieren
helpen

Genre
leesboek

Vanaf
7 jaar

Deze bundel bevat 4 grappige verhalen waarin kinderen met dieren de hoofdrol spelen.

In ‘De billenbijters’ gaat Joes op onderzoek in de riolen. Verschillende mensen werden gebeten terwijl ze op hun wc zaten en dat maakte Joes nieuwsgierig. In de riolen ontmoet hij een vriendelijke oude man die er zorgt voor al de dieren die doorgespoeld worden. En een van hen is een krokodil…
In ‘Vieze beesten’ brengt Oskar geregeld dieren mee naar huis die gewond of zielig zijn. Zijn ouders hebben er genoeg van en verbieden hem om nog dieren mee te brengen. Maar dan ontmoet hij een zwerverskoppel. Omdat dat geen dieren zijn, neemt hij hen mee naar huis.

In ‘Beesten in het nieuws’ maakt Ben regelmatig een eigen krant die hij uitdeelt in de wijk. Wanneer hij merkt dat het slecht gaat in de dierenwinkel van zijn vader, maakt hij een speciale editie over alle dieren die in de winkel te koop zijn. Dat blijkt de ideale reclame te zijn.

In ‘Katten vangen’ verzint de mama van Lies speciale taken wanneer ze zich verveelt. Zo vangt ze alle katten uit de buurt, omdat het zo zielig is dat ze op straat moeten rondlopen. Dat de eigenaars ongerust zijn en hun kat terug willen, vindt ze niet erg. Tot ze allergisch blijkt te zijn voor katten.

Deze vrolijke verhalen verschenen eerder in de Bizonreeks van Zwijsen. Ideale verhalen voor beginnende lezers, met speelse illustraties. Het was een goed idee van uitgeverij Leopold om deze verhalen te bundelen en opnieuw uit te geven, want het zijn aantrekkelijke en grappige verhalen die jonge lezers erg aanspreken. Er is ook een onderliggende boodschap terug te vinden in deze verhalen: voor een huisdier moet je goed zorgen, dat spoel je niet door als je het beu bent; sommige zwervers houden van hun bestaan, dat moet je niet proberen te veranderen; de kleine buurtwinkel is misschien wel wat duurder, maar zeker aangenamer dan de goedkope supermarkt.
Een ideaal cadeau voor jonge lezers die houden van dikke boeken.

Mik Ghys - oktober 2016

Zoek op bib.be

Auteur
Rindert Kromhout   

Illustrator
Annemarie van Haeringen   
Jan Jutte   

Uitgeverij
Leopold   


Jaartal
2016

ISBN
9789025870324

Aantal pagina's
148

Prijs
€12,99