De dieren van Ingela

Coverafbeelding van: De dieren van Ingela

Trefwoord(en)
dieren
design

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

De Zweedse ontwerpster Ingela P. Arrhenius maakte dit grote boek vol naïef gestylede dieren in rustige retrotinten. De jaren ’50 en ’60 loeren om het hoekje.
Tweeëndertig dieren passeren de revue. Zonder orde of rangschikking want daar is het hier niet om te doen. Het is een kijkboek zonder meer dat vooral het oog streelt. De haan, de wolf, de schildpad, het konijn, de tijger, de kikker, enzovoort. Stuk voor stuk herkenbare dieren die eenvoudig worden afgebeeld zonder overbodige details op grote eenkleurige achtergronden. De naam van het dier wordt bij elke prent al even groot afgebeeld in telkens een andere typografie. Vaak is er een overeenkomst tussen het dier en het lettertype, wat voor leuke verrassingen zorgt.
Elke pagina toont je één dier, waardoor het boek op een posterboek lijkt. Zeker ook door zijn reuzeformaat: 38cm x 28,50cm.
Je zou de prenten een voor een willen inkaderen en aan de muur hangen. Esthetisch en aantrekkelijk, voor zowel hele kleine kinderen die houden van kijken en bladeren zonder meer maar ook voor volwassenen die houden van een mooie grafische vormgeving.

Eric Vanthillo - december 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Ingela P. Arrhenius   

Illustrator
Ingela P. Arrhenius   

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2015

ISBN
9789025761660

Aantal pagina's
38

Prijs
€19,95


Vertaald uit
Frans

Originele titel
Animaux

Vertaler(s)
J.H. Gever