De dieren van Grimm – de mooiste sprookjes

Coverafbeelding van: De dieren van Grimm – de mooiste sprookjes

Trefwoord(en)
sprookjes
verhalenbundel

Genre
voorleesboek

Vanaf
6 jaar

De makers van dit aantrekkelijke sprookjesboek selecteerden 11 sprookjes van de gebroeders Grimm waarin dieren de hoofdrol spelen. Als er al mensen in voorkomen, dan spelen die meestal niet zo’n fraaie bijrol. Haast alle sprookjes hebben een bevredigende afloop en een moraal waar je niet omheen kan.
‘De Bremer stadsmuzikanten’ en ‘De wolf en de zeven geitjes’ zijn de meest gekende uit deze bundel. Maar de andere sprookjes zijn vaak verrassend en niet of amper gekend. Hoe het winterkoninkje koning wilde worden van de vele vogels in ‘De heggenkoning’, hoe de ganzen de vos verschalkten in ‘De vos en de ganzen’, hoe de vos met al zijn talenten het onderspit moest delven voor de slimme kat in ‘De vos en de kat’, enzovoort. Stuk voor stuk korte en heerlijk voorleesbare sprookjes met een heldere moraal.
De auteur schrijft met een vlotte pen. Hij respecteert de originele versies maar kort ze in en herschrijft ze als waren ze van deze tijd. Of beter tijdloos. De lengte van elk sprookje is perfect voor een niet te lange voorleesbeurt.
De prenten kloppen er perfect bij. Heerlijk romantisch met vele details in zachte kleuren en met een mooie fantasie. Met dieren als mensen, duidelijk en herkenbaar.
Een geslaagde bundel die zijn plaats verdient tussen alle bestaande sprookjesbundels.

Eric Vanthillo - november 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Kevin Crossley-Holland   
Susanne Lugert

Illustrator
Susan Varley

Uitgeverij
Lemniscaat   


Jaartal
2019

ISBN
9789047711421

Aantal pagina's
85

Prijs
€14,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Animals Grimm, A Treasury of Tales

Vertaler(s)
Margaretha van Andel