De diabetes survivalgids

Coverafbeelding van: De diabetes survivalgids

Trefwoord(en)
ziekte
diabetes

Genre
informatief

Vanaf
9 jaar

Deze gids wil meer informatie geven over diabetes, voor wie er zelf mee te maken heeft of voor wie iemand kent in zijn omgeving die diabetes heeft. Op een duidelijke manier wordt verteld wat diabetes is, wat de gevolgen kunnen zijn, hoe je ermee omgaat en hoe je omgeving reageert of zou moeten reageren. De gids wil vooral duidelijk maken dat je met diabetes in je leven niet ‘anders’ bent dan de anderen, want dat iedereen wel iets ‘anders’ heeft.

Op een duidelijke en vlotte manier probeert de auteur de lezer op zijn gemak te stellen, hem duidelijk te maken dat hij niet ongelukkig moet zijn, maar op een positieve manier moet leren omgaan met diabetes. Hier en daar vind je dan ook een gedichtje, geschreven door kinderen met diabetes. Het zijn vrolijke tekstjes met een ernstige inhoud. Er gaat veel aandacht naar typische situaties die bij diabetes horen: het zelf prikken en spuiten, de hyper en de hypo, de eetgewoontes en de signalen van je lichaam leren opvangen. Veel informatie zal al wel doorgegeven zijn door de dokter, maar in deze gids krijg je alles nog eens op een begrijpelijke en aangename manier voorgeschoteld. In de laatste hoofdstukken staat heel wat informatie over organisaties in België en Nederland waar je lid kan worden of info kan krijgen. Of zelfs speciale vakanties kan regelen. Als slot is er nog een boodschap voor ouders en andere begeleiders, waar zij ook nog extra informatie kunnen uithalen. Een handige woordenlijst sluit alles af.
Deze handige gids kan je helpen heel wat vragen over diabetes te beantwoorden, voor jezelf of voor iemand in je omgeving.

Mik Ghys - april 2013

Zoek op bib.be

Auteur
Luc Descamps   

Illustrator
Josine van Schijndel

Uitgeverij
Abimo   


Reeks
Survivalgids

Jaartal
2013

ISBN
9789059329676

Aantal pagina's
143

Prijs
€11,95