De dag dat oma het internet kapotmaakte

Coverafbeelding van: De dag dat oma het internet kapotmaakte

Trefwoord(en)
familie
internet
kapot

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Het is vakantie. Daardoor zijn oma en opa komen oppassen bij Tiffany en haar broer en zus. Ook al heeft Tiffany het gevoel dat zij eerder op oma moet passen. Het lijkt erop dat ze gelijk krijgt wanneer oma beweert dat het internet stuk is. Ze vreest dat zij het kapotgemaakt heeft. Iedereen vindt dat onzin, tot broer Max geen berichten meer kan versturen en zus Lisa geen muziek meer kan luisteren. Ook opa heeft een probleem, de televisie werkt niet meer. Even later staat een verdwaalde pizzakoerier aan de deur, zijn gps werkt niet meer. Op een oude transistorradio van opa horen ze dat de hele wereld zonder internet zit. Dat kan oma toch niet gedaan hebben? Of wel?

Dit vrolijke verhaal start met een probleem: internet werkt niet meer. Het is grappig om te lezen hoe schuldig oma zich voelt omdat ze denkt dat zij het internet stuk heeft gemaakt. En ook hoe alle gezinsleden reageren op het stilvallen van internet. Ze brengen samen tijd door en vinden het zelfs gezellig. Grappig zijn hun verzinsels hoe oma het internet zou stukgemaakt hebben.
Een vlot verhaal voorzien van grappige kleurillustraties. Met een interessante gedachte-oefening: wat kan je doen als het internet wegvalt?

Mik Ghys - april 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Marc-Uwe Kling   

Illustrator
Astrid Henn   

Uitgeverij
De Vier Windstreken   


Jaartal
2020

ISBN
9789051167771

Aantal pagina's
58

Prijs
€11,95


Vertaald uit
Duits

Originele titel
Der Tag, an dem die Oma das Internet kaputt gemacht hat

Vertaler(s)
Hedi de Zanger