De Crossbones – Skeleton Creek II

aanrader Coverafbeelding van: De Crossbones – Skeleton Creek II

Trefwoord(en)
mysteries
avontuur
geheimen
internet
dreiging

Genre
leesboek

Vanaf
12 jaar

Ryan en Sarah willen meer weten over het spook dat in de baggermachine woont. Maar de tijd dringt. De gemeente heeft besloten de machine plat te branden omdat ze op instorten staat. Ryan zoekt op internet naar informatie, want hij zit nog steeds in het gips met zijn gebroken been. Ondertussen gaat Sarah in het stadje op onderzoek uit en filmt alles met haar videocamera. Ryan ontdekt een geheim genootschap. En die lijkt iets te maken te hebben met de baggermachine. Niemand lijkt te vertrouwen in het stadje. Ryan en Sarah moeten steeds grotere risico’s nemen om het geheim op te lossen. En de klok tikt …

Dit is het tweede deel van het dagboek van Ryan over Skeleton Creek en het vervolg op ‘Skeleton Creek – Ryans dagboek’. Net als in het eerste deel staat het dagboek in een lijntjesschrift met een schrijflettertype. En ook nu zijn de filmpjes die Sarah naar Ryan doorstuurt cruciaal voor het verhaal. Want dit is niet enkel een boek. Er hoort een website bij: www.skeletoncreek.nl waarop de lezer de filmpjes kan bekijken die Sarah naar Ryan doorstuurt. Een heel knap bedacht gegeven. Net als Ryan moet de lezer een wachtwoord ingeven om een bepaald filmpje te zien. Het is noodzakelijk om de filmpjes op de juiste momenten te bekijken om zo het verhaal te kunnen volgen.
Knap bedacht, maar het wil wel zeggen dat de lezer een computer met internetverbinding nodig heeft. Het boek kan dus niet gelezen worden in de kamer van de lezer of op reis op de camping of tijdens een auto- of treinrit, tenzij er internetmogelijkheid is en je een laptop bij de hand hebt. Toch een klein nadeel.
Al mag dat de lezer niet weerhouden om dit verhaal te lezen/bekijken.
Spannend en wat griezelig houden het verhaal en de filmpjes de lezer geboeid tot het onverwachte en verrassende slot dat Ryan en Sarah geen gemoedsrust bezorgd. Toch nog een derde deel in aantocht?
Het boek is opmerkelijk verpakt in een plastic hoes met een kijkvenster.
Een originele aanrader!

Pol Van Damme - oktober 2010

Zoek op bib.be

Auteur
Patrick Carman

Uitgeverij
Pimento


Jaartal
2010

ISBN
9789049924096

Aantal pagina's
207

Prijs
€16,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Ghost in the Machine – Ryan’s Journal

Vertaler(s)
Michèle Bernard