De cowboyter

Coverafbeelding van: De cowboyter

Trefwoord(en)
kabouters
cowboys
wensen
dromen
fantasie

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Leue doorbreekt vakkundig de clichés over kabouters en cowboys door deze op een ironische wijze uit te vergroten tot hilarische proporties. Met veel gegrinnik en gelach tot gevolg.
Joppe is de kabouter uit dit prentenboek die liever een cowboy wilde zijn. Hij wilde niet, zoals alle kabouters, een puntmuts maar een cowboyhoed. Want hij wilde er cool uitzien. Maar de hoedenmaker had geen cowboyhoed. Dan ging hij maar op zoek naar een paard. Want alle cowboys hebben een paard. Maar ook die zoektocht verliep niet van een leien dakje… Tot hij uit het struikgewas een grinnikend lachje hoorde. Of was het gehinnik?…

Dit zeer grappige prentenboek is origineel opgebouwd en doet je verwonderen over de vaak verrassende wendingen. Temeer door de kleurrijke prenten die een wondere wereld voor je openen vol fantasie en grappige details. Net als de auteur leeft ook Schoonooghe zich uit in grote prenten vol herkenbare sferen en al even verrassende details.
Een boek dat opvalt door zijn verrassende eigenzinnigheid en dat je keer na keer zal (voor)lezen, tot groot jolijt van klein en groot.

Eric Vanthillo - juli 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Dimitri Leue

Illustrator
Tom Schoonooghe   

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2015

ISBN
9789401426244

Aantal pagina's
30

Prijs
€14,99