De coole cowboy

aanrader Coverafbeelding van: De coole cowboy

Trefwoord(en)
spelen
fantasie
ridders
prinsessen
cowboys

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Twee kinderen fantaseren er samen op los. Hij is een coole cowboy die wil schieten. Zij is een jonkvrouw-prinses die bevrijd moet worden van gemene ridders. Zijn er dan prinsessen in het Wilde Westen? En kastelen? En mag de prinses bevrijd worden na een zwaardgevecht? Het paard van de cowboy kan zelfs vliegen. En dan moet er nog getrouwd worden…

De fantasie van de twee kinderen zorgt voor een heel ongewoon en grappig verhaal. Want ridders in het Wilde Westen en vliegende paarden zijn erg origineel in een cowboy- of prinsessenverhaal. Het verhaal is één lange dialoog tussen de twee kinderen, waarbij een klein tekeningetje voor de tekst duidelijk maakt wie er aan het woord is. Maar ook zonder die tekeningetjes is het erg duidelijk, want de cowboy- en prinsessenwereld zijn erg verschillend. De jongen wil een stoere cowboy zijn, met een lasso en pistolen zodat hij kan schieten. Een fantasie vol actie. Het meisje kiest voor een prinses die gered moet worden, maar dan wel volgens haar regels. Dus alles wat de jongen voorstelt, probeert zij te verdraaien tot het past in haar verhaal. Met als ultieme doel een trouwpartij. Maar daar denkt de jongen toch een beetje anders over. Uiteindelijk vinden ze een geslaagd compromis.
Deze grappige combinatie van cowboys en prinsessen stimuleert ieders fantasie. Het is ook grappig om te zien hoe de fantasiewerelden van beide personages steeds dichter bij elkaar komen. Met een fantasievolle afsluiter.
De dialogen zijn grappig en heel herkenbaar voor kleuters, die op dezelfde manier met elkaar afspraken maken wanneer ze spelen. Het gegeven is heel grappig en de illustraties brengen die hele fantasiewereld knap in beeld.
Een vrolijk avontuur van een cowboy die een prinses bevrijd. Een aanrader!

Mik Ghys - december 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Tjibbe Veldkamp   

Illustrator
Wouter Tulp   

Uitgeverij
Van Goor   


Jaartal
2022

ISBN
9789000382842

Aantal pagina's
25

Prijs
€12,99