De Clan van de Rode Vos – De Grijze Jager, deel 13

Coverafbeelding van: De Clan van de Rode Vos – De Grijze Jager, deel 13

Trefwoord(en)
avontuur
kastelen
belegering
bendes

Genre
leesboek

Vanaf
11 jaar

Na haar derde jaar opleiding tot Grijze Jager keert Maddie terug naar kasteel Araluen om haar familie te bezoeken. Enkele dagen later vertrekt haar vader Arnaut samen met Gilan en een aantal soldaten naar een streek waar een mysterieuze Clan van de Rode Vos plannen zou maken om het land in chaos te storten. Maddie houdt ondertussen een oogje in het zeil in de omgeving van Araluen. Ze ontdekt dat er iets vreemds aan de hand is. Ze wil er het fijne van weten maar dat lijkt niet zo’n goed idee.

Sinds het vorige deel uit de reeks van De Grijze Jager heeft de auteur zijn aandacht verlegd naar de jonge leerling-jager Maddie die nu als hoofdpersonage de meeste aandacht krijgt. Halt en Will zijn naar de achtergrond verplaatst. Daardoor heeft de auteur de kans om de reeks nog meer uit te breiden. De personages en de omgeving waarin het verhaal zich afspeelt zijn al uitgebreid gekend bij de lezers van deze reeks. Toch krijgen zij ook nog een aantal beschrijvingen mee over gebeurtenissen van vroeger. Het verhaal wordt door de auteur verteld vanuit het standpunt van verschillende personages, zodat de lezer meer weet dan de personages zelf.
Net als in alle andere delen, leest het verhaal heel erg vlot. En de schijnbaar weinig spannende dingen die in de eerste helft van het verhaal gebeuren, krijgen uiteraard de nodige aandacht in het tweede deel van het verhaal. De auteur verwerkt zelfs de personages uit zijn andere reeks ‘Broederband’ in het verhaal.
Een aandachtige lezer heeft al snel door hoe de vork in de steel zit. Het is dan alleen afwachten hoe en wanneer ‘de poppen aan het dansen gaan’.
Het verhaal is nog niet afgerond en zal worden vervolgd in deel 14 van deze reeks.
Voor een hele tijd ontspannen leesplezier!

Pol Van Damme - januari 2019

Zoek op bib.be

Auteur
John Flanagan   

Uitgeverij
Gottmer   


Reeks
De Grijze Jager

Jaartal
2018

ISBN
9789025768430

Aantal pagina's
361

Prijs
€15,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Ranger’s Apprentice: The Royal Ranger. The Red Fox Clan

Vertaler(s)
Wybrand Scheffer