De chocoladetandarts en 237 andere waanzinnige beroepen

Coverafbeelding van: De chocoladetandarts en 237 andere waanzinnige beroepen

Trefwoord(en)
beroepen
humor

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

Heb je ooit al nagedacht over wat je later wil worden? Welk beroep je wil uitoefenen? In dit boek krijg je zomaar even 238 voorbeelden van waanzinnige beroepen. Wat denk je van sprookjesdokter, paardenstaartkapper of billenveger? Of hou je meer van lantaarnopsteker, varkensstaartkruller of vogeldirigent? Of je zou chocoladetandarts, kinderverschrikker of slakkenverhuizer willen worden? Of graskapper?Kortom, er is keuze genoeg.

De auteur stelt je al deze beroepen op verschillende manieren voor. Enkele beroepen krijgen een lang verhaal.  Andere staan in een cartoon. Er zijn beroepen uit het verleden die kort voorgesteld worden en er zijn er die in 3 vragen uitgelegd worden. Ook enkele advertenties trachten bepaalde beroepen te verduidelijken. Tussen dit alles wordt een hele rij aan butlers voorgesteld, met hun bijhorende taken: de vakantiebutler, de bedbutler, de voorleesbutler, de ouderanimatiebutler en nog vele andere.
Dit boek staat vol hilarische voorstellingen van beroepen, met bijhorende hilarische illustraties. Te gekke humor en fantasievolle inspiratie voor al wie op zoek is naar het beroep van zijn dromen.

Mik Ghys - januari 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Tosca Menten   

Illustrator
Geert Gratama   

Uitgeverij
Van Goor   


Jaartal
2021

ISBN
9789000377862

Aantal pagina's
220

Prijs
€12,99