De chaos in Loïs

Coverafbeelding van: De chaos in Loïs

Trefwoord(en)
filosoferen
emoties
ziekte

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Loïs, de beste vriendin van Maarten, is ernstig ziek. Ze zijn samen opgegroeid en speelden altijd samen. Nu Loïs ziek is, weet Maarten niet hoe hij zich moet gedragen. Vooral niet omdat hij gemerkt heeft dat hij ook verliefd is geworden op haar. Hij durft haar zelfs niet bezoeken. Tot hij door een leerkracht verplicht wordt om een kaart van de klas te bezorgen. In paniek belt Maarten zijn vriend Klaas op, om mee naar Loïs te gaan. Alleen durft hij niet, ook al ergert hij zich tijdens het bezoek aan de nonchalante charme van Klaas. Wanneer Maarten en zijn vrienden de geruchten opvangen van een spookhuis waar kapotte dingen heel worden, bedenken ze een plan. Ze nemen Loïs mee naar het huis om er een nacht door te brengen, om zo haar ziekte te laten verdwijnen…

Loïs vrienden blijven hopen in de genezing van Loïs. Daarvoor willen ze zelfs de meest gekke dingen doen. Zoals geloven dat in het spookhuis echt alles kan hersteld worden. En een ziekte kan verdwijnen. Naast dit aandoenlijke gegeven biedt dit verhaal nog veel meer. Er wordt gepraat over emoties en gefilosofeerd over het leven.
Dit boek werd dan ook geschreven in opdracht van de Maand van de Filosofie, met als thema ‘chaos’. Die chaos zit verwerkt in de emoties in Maartens hoofd, de toestand in Loïs’ lichaam en de verstandhouding tussen de vrienden van Loïs. Al die chaos zit mooi verweven in de uitstap met Loïs, maar ook in de gesprekken van Maarten en zijn moeder. Heel wat stof om over na te denken en over te praten. Ideaal als uitgangspunt in de maand van de filosofie.
Een gevoelig en aangrijpend verhaal over chaos in je denken of je lichaam.

Mik Ghys - april 2024

Zoek op bib.be

Auteur
Yorick Goldewijk

Uitgeverij
Querido   
Stichting Maand van de Filosofie   


Jaartal
2024

ISBN
9789045130033

Aantal pagina's
92

Prijs
€9,99