De Caldera – Broederband, deel 7

Coverafbeelding van: De Caldera – Broederband, deel 7

Trefwoord(en)
avontuur
vriendschap
zee
reizen
vulkanen
piraten

Genre
leesboek

Vanaf
12 jaar

Op een dag wordt de hulp van de Broederband gevraagd om de zoon van de keizerin van Byzantos uit de handen van piraten te redden. Die hebben hem ontvoerd en willen een groot losgeld. Hal en zijn vrienden zeilen naar het eiland Santorillos waar het vrijwel onneembare fort van de piraten op de rand van een caldera ligt. Hal heeft al zijn vindingrijkheid nodig om een manier te vinden om de klif te bereiken. Maar waar is de zoon van de keizerin?

Dit zevende avontuur van de Broederband borduurt voort op de gekende mentaliteit van de leden onderling. Zij zijn naadloos op elkaar ingespeeld en weten al wat te doen, bijna voordat de opdracht door hun leider Hal gegeven wordt. En ook nu weer weet de auteur de lezer te boeien met de meest gewone gebeurtenissen die eigenlijk weinig met de echte missie te maken hebben. Zo begint het verhaal met de wedstrijd waaraan Stig deelneemt en waarin ook de tweeling Ulf en Wulf wil meestrijden. De Broederband bevaart ook nog een gekend stuk waar ze mogelijk piraten kunnen ontmoeten. En net zoals in de vorige avonturen ondervinden de leden van de Broederband weinig tegenslagen door de uiterst bekwame leiding, hun vindingrijkheid en hun doorzettingsvermogen.
Er is echter een extra gegeven in het verhaal verwerkt. Stig ontmoet eindelijk zijn vader die er lang geleden roemloos vandoor gegaan is. Of dat verloopt zoals Stig het graag zou willen, ontdekt de lezer in het verhaal. Het is een relatie-gebonden onderwerp dat sommige jonge lezers ook zouden kunnen meemaken.
Aangename, leuke en ontspannende lectuur die net als de vorige delen heel makkelijk leest en boeiend blijft tot het einde. Goed voor weer een hele tijd leesplezier.

Pol Van Damme - juli 2018

Zoek op bib.be

Auteur
John Flanagan   

Uitgeverij
Gottmer   


Reeks
Broederband

Jaartal
2018

ISBN
9789025768775

Aantal pagina's
367

Prijs
€16,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Brotherband, Book Seven: The Caldera

Vertaler(s)
Wybrand Scheffer