De brug

Coverafbeelding van: De brug

Trefwoord(en)
dieren
wolven
listen
gevaar

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Varkentje wil de rivier oversteken met zijn gele autootje, maar de wolf houdt hem tegen omdat de brug blijkt afgesloten te zijn. Heel vervelend, want het is nog vrij ver ernaartoe. De wolf nodigt het varkentje dan maar uit bij hem thuis voor een kopje koffie met koekjes. Het varkentje gaat met hem mee en zij drinken samen koffie. Het varkentje kijkt rond en stelt vragen, en dan is het weer tijd om te gaan. Heel de tijd hing er een dreigende sfeer, maar uiteindelijk gebeurt er niets gevaarlijks of onverwachts.

Dit prentenboek hult zich in een duister sfeertje met een vermoeden van gruwel en gevaar. Maar wat je leest en ziet op de kleurrijke prenten voedt niet echt je nieuwsgierigheid. Je volgt het verhaal en voor je het weet is het afgelopen en blijf je verbaasd achter, zeker na het verrassende slot dat weinig duidelijkheid biedt.
De prenten in zachte waterverftinten baden in een fijn naïef sfeertje en tonen vele details die je doen rondkijken en ontdekken. De vele omgehakte bomen, het schilderij van de brug, de hakbijl buiten, de brandende kaars, … Genoeg elementen om je verbeelding te prikkelen. En zo maak je je eigen verhaal van het geheel.

Eric Vanthillo - mei 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Eva Lindström

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2023

ISBN
9789044848977

Aantal pagina's
30

Prijs
€17,95


Vertaald uit
Zweeds

Originele titel
Bron

Vertaler(s)
Mijke Hadewey van Leersum