De broccolireus / Safia en de droombellen

Coverafbeelding van: De broccolireus / Safia en de droombellen

Trefwoord(en)
avontuur
vriendschap
fantasie

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Dit prentenboek uit de reeks superdiverse kinderboeken van Studio Sesam bevat 2 verhalen:
1. De broccolireus, geschreven door Atilla Erdem met illustraties van Mylo Freeman:
De kinderen (uit een multiculturele klas) zijn op schoolreis en kamperen in het bos. ’s Ochtends merken ze dat de 2 juffen weg zijn. Ze gaan op zoek naar de broccolireus want die heeft de juffen ontvoerd. In ruil voor spannende verhalen die de kinderen vertellen, laat de reus de juffen vrij. Op het einde van dit verhaal krijg je ook tips om een eigen broccolireus en broccolichips te maken. Origineel en fantasierijk verhaal waarin verschillende herkenbare thema’s worden aangehaald: de spanning van de schoolreis en het kamperen, de samenhorigheid en solidariteit bij de kinderen, de angst voor de broccolireus. Ook in de tekeningen merk je de diversiteit en de verschillende gevoelens van de kinderen. Op het einde van het verhaal is er een abrupte overgang, want ineens zijn de kinderen thuis. Gelukkig past mama snel haar menu aan want broccoli hebben de kinderen wel genoeg gezien en geproefd.
2. Safia en de droombellen, geschreven door Asma Ould Aissa met illustraties van Annemarie Vermaak:
Safia kan dromen waarmaken. Als ze zoete briwats eet, krijgt ze de hik en volgt er een droombel. Zo kan ze wensen laten uitkomen. De buurvrouw ontdekt haar geheim en wenst een mooie bloementuin maar dan zijn de zoete briwats op… Gelukkig bedenkt Safia een oplossing!
Aan het einde van het verhaal staat het recept om zelf briwats te maken. Leuk en origineel verhaal, dankzij de droombellen verbetert de relatie tussen Safia en haar buurvrouw. Ook de 2 bakkers werken samen en ontdekken zo iets nieuws. De tekeningen zijn niet allemaal even sterk: er zitten er soms wat griezelige bij, zo lijkt de buurvrouw wel op een heks. Maar het opzet van deze diverse kinderboeken is wel geslaagd zodat de voorlezer en de kleuters andere gewoontes, gebruiken en woorden leren kennen.

Hilde Umans - juli 2015

Zoek op bib.be

Auteur
diverse

Illustrator
diverse

Uitgeverij
Studio Sesam   
Epo distributie   


Reeks
Superdiverse kinderboeken

Jaartal
2015

ISBN
9789082345520

Aantal pagina's
58

Prijs
€12,95