De brief om Middernacht

Coverafbeelding van: De brief om Middernacht

Trefwoord(en)
magie
zoektochten
redden

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Op een nacht wordt er een geheimzinnige brief bezorgd voor Emily’s moeder. Die vertrekt daarna snel naar een onbekende bestemming. Na een poosje wordt Emily’s vader ongerust en gaat hij haar zoeken. Maar hij komt ook niet terug. Nu is het aan Emily om op zoek te gaan naar haar ouders. Ze belandt in een onbekende wereld die ze alleen maar kan bereiken om middernacht. Daar gaat ze op zoek naar haar ouders, terwijl ze niet weet wie ze kan vertrouwen of wat ze moet doen. Toch vindt ze een spoor, wat voor spannende avonturen zorgt. Zal ze haar ouders nog terugvinden?

Emily neemt je mee naar een fantasiewereld met verrassende personages. Haar vader werkt voor de nachtpost in die wereld ook al is hij een dagjesmens. Emily’s moeder blijkt uit die bijzondere nachtwereld te komen en voelt zich daardoor verantwoordelijk voor al wat daar misloopt. Emily ontdekt heel wat over haar ouders, dingen die ze nooit had kunnen dromen. Maar ze wordt zelf ook zwaar op de proef gesteld. Ze geeft de moed nooit op en blijft zoeken naar haar ouders. Gelukkig krijgt ze steun van de kleine egel die ze mee op avontuur heeft genomen. Hij is een soort aanspreekpunt voor Emily om al haar vragen en onzekerheden te verwoorden. Ook Tarquin, een jonge nachtwacht, raakt er al snel van overtuigd dat Emily geholpen moet worden. Dat zorgt voor een spannend avontuur in een boeiende fantasiewereld die geregeld zorgt voor (on)aangename verrassingen.
De stijl is vlot en de spanningsboog werkt mooi naar een hoogtepunt toe. Emily is een sterk personage, moedig en slim.
Elk hoofdstuk begint met een kleine, fijne pentekening die een detail uit het komende hoofdstuk aanbrengt. Op het einde van het boek krijgt de lezer nog een cliffhanger mee, waardoor je uitkijkt naar een volgend boek met nog meer avonturen van Emily.

Mik Ghys - juli 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Benjamin Read   

Illustrator
Laura Trinder   

Uitgeverij
Leopold   


Jaartal
2020

ISBN
9789025878962

Aantal pagina's
290

Prijs
€17,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Midnight Hour

Vertaler(s)
Marie Lotte Hagen