De boswachter

Coverafbeelding van: De boswachter

Trefwoord(en)
beroepen
bossen

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Een boswachter houdt in de gaten of het bos gezond is en fijn blijft om in te wandelen. Daarvoor moet ze kijken of er bomen weg moeten of bij moeten komen en of alles in orde is. Ze heeft daarvoor een goede uitrusting. Ze draagt kleren in de kleuren van het bos, met stevige wandelschoenen of laarzen op nat terrein. Ze maakt gebruik van kleine werktuigen zoals een zaklamp, een zakmes, een verrekijker en een nachtcamera. In het beheerplan kan ze lezen hoe het bos er nu en later moet uitzien.
Na een storm heeft een boswachter het druk. Afgevallen takken en omgevallen bomen moeten opgeruimd worden. Als ze gedumpt afval vindt, maakt ze een proces-verbaal. En er zijn nog veel andere klusjes die ze doet om het bos mooi te maken zodat iedereen ervan kan genieten.

In de boekenreeks voor kleuters over beroepen komt deze keer de boswachter aan de beurt. Hij of zij zorgt voor een goed bosbeheer, en dat wordt met duidelijke voorbeelden in beeld gebracht voor jonge kinderen. Er wordt getoond welke kleren de boswachter draagt, welk werkmateriaal er zoal gebruikt wordt en welke taken er uitgevoerd moeten worden. Achteraan in het boek staat een korte quiz waarbij je aan de hand van een beschrijving moet uitmaken in welk seizoen de boswachter deze activiteit uitvoert.
De kleurrijke illustraties brengen alles duidelijk in beeld. Daarbij vertelt de tekst alles wat je moet weten over de activiteiten van een boswachter.
Een overzichtelijke en interessante kijk op het werk van de boswachter.

Mik Ghys - maart 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Liesbet Slegers   

Illustrator
Liesbet Slegers   

Uitgeverij
Clavis   


Reeks
Beroepenreeks

Jaartal
2020

ISBN
9789044839418

Aantal pagina's
27

Prijs
€15,99