de Boskampi’s

aanrader Coverafbeelding van: de Boskampi’s

Trefwoord(en)
fantasie
maffia
humor
stoer

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

Rik Boskamp wordt gepest als hij van school naar huis loopt. Zelfs zijn vader wordt uitgescholden op straat. Rik is ontevreden over zijn vader, zo’n verstrooide sukkel. Door een spannende film over de maffia te zien, raakt hij geïnteresseerd in dat wereldje. Wanneer hij met zijn vader moet verhuizen voor diens werk, probeert hij vanaf de eerste dag in de nieuwe buurt stoer over te komen. Hij verandert zijn naam in Rikki Boskampi en verzint allerlei verhalen over zijn vader die bij de maffia is. Door een paar toevallige gebeurtenissen lijken zijn verhalen bevestigd te worden en iedereen in de buurt krijgt schrik van hen. Zelfs op school slaagt Rikki er in om het maffiaverhaal echt te doen lijken. Maar dan ontmoeten ze Gina, van het Italiaanse winkeltje Mama Mia. Zij zal heel hun wereld op z’n kop zetten…

Dit is een grappig verhaal over een jongen die het beu is om gepest te worden. Dat hij zijn toevlucht zoekt bij de maffia zorgt voor heel wat komische situaties. Het grappigste is dat zijn fantasieën bevestigd lijken te worden door toevallige gebeurtenissen. Wanneer een kennis van zijn vader op bezoek is, steekt een bij in zijn keel. Hij moet afgevoerd worden met een ziekenwagen. Daardoor kan Rikki rondvertellen dat zijn vader nog iets te goed had van die man, en dat je dus maar beter uitkijkt als je niet doet wat zijn vader vraagt. Geregeld verwacht je dat Rikki tegen de lamp gaat lopen maar niets daarvan, alles past prima in elkaar. Zo blijft het een grappig, luchtig boek. De illustraties zijn een mooie aanvulling op het verhaal.
Dit is reeds de achtste druk van dit verhaal, en het leest nog even fris als 12 jaar geleden. Ideaal om te verfilmen, wat dan ook gebeurde in 2015 door de Nederlander Arne Toonen.

Nog steeds een vrolijke aanrader!

Mik Ghys - december 2016

Zoek op bib.be

Auteur
Marjon Hoffman

Illustrator
Annet Schaap   

Uitgeverij
Ploegsma   


Jaartal
2016

ISBN
9789021676623

Aantal pagina's
121

Prijs
€13,99