De bosbaas – Wies en oma Wisse, deel 4

Coverafbeelding van: De bosbaas – Wies en oma Wisse, deel 4

Trefwoord(en)
bossen
verloren
redden

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Oma Wisse wil graag haar verjaardag vieren met Wies en probeert bij haar meester een dag vrij te krijgen. Maar omdat ze volgens de meester al voor de vierde keer dit jaar jarig is, lukt het niet. Dus trekt oma Wisse met haar medebewoners van Huize Grijsoord naar het bos, voor een uitgestippelde boswandeling. Maar de boswachter heeft zijn werk niet goed gedaan dus lopen ze verloren in het bos. Wanneer Wies en haar vrienden Zane en Jazz aan Huize Grijsoord komen om taart te eten, is er niemand. Gelukkig weet Wies dat oma Wisse een boswandeling ging doen. De boswachter gaat onmiddellijk op zoek, want er zitten ook wolven in het bos. Dat vindt Wies een goede reden om haar ouders ter hulp te roepen…

Wies is de dochter van twee helpers die zelden thuis zijn omdat ze overal in de wereld problemen oplossen. Daarom woont oma Wisse meestal bij haar. En als er zich een groot probleem voordoet, mag ze met de geheime telefoon hulp vragen. Wat ze hier dan ook moet doen. Al zijn het dan niet haar ouders die komen helpen, maar Herre, een helper in opleiding die Wies wel erg leuk vindt.
De belevenissen van Wies en haar oma zijn steeds erg grappig en ook best spannend. Zeker wanneer oma en haar vrienden in het bos zitten waar ook wolven rondlopen.
Ook leuk is dat Wies en oma tijdens hun belevenissen telkens te maken krijgen met iemand die zijn werk niet goed doet. En de directeurs van Huize Grijsoord zijn de redders in nood die uiteindelijk de taak op zich nemen om het werk weer juist te laten verlopen. Die mannen krijgen steeds meer werk te verzetten, want Wies en oma Wisse beleven steeds nieuwe avonturen. De vlotte tekst in een luchtige lay-out maken het lezen heel aangenaam. De illustraties in kleur passen perfect bij de sfeer van het verhaal. Een vrolijk nieuw deel in deze boeiende reeks.

Mik Ghys - maart 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Marte Jongbloed   

Illustrator
Iris Boter   

Uitgeverij
Luitingh-Sijthoff   


Reeks
Wies en oma Wisse

Jaartal
2022

ISBN
9789021031583

Aantal pagina's
109

Prijs
€14,99