De boom die een wereld was

aanrader Coverafbeelding van: De boom die een wereld was

Trefwoord(en)
dieren
filosoferen

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

De boom is al heel erg oud. In zijn kruin, op zijn stam en aan zijn voet leven heel wat dieren. Er is een luiaard met een vreemde gewoonte, een mier die langs de stam op en neer loopt, een magere kruisspin, een vette bladluis, een slapende beer en een vreemde boomeekhoorn, twee norse snoeken in de vijver vlakbij, een pad, een vogelbekdier en een boerenzwaluw. Zij hebben elk zo hun eigen idee over het leven en hun medebewoners. Toch zijn ze allemaal op de één of andere manier met elkaar verbonden.

Dit boek bevat achttien korte verhalen over de boom en zijn bewoners. Elk verhaaltje wordt verteld vanuit het standpunt van één van de bewoners. De teksten staan in een grote letter op een ruime bladspiegel, wat het lezen makkelijk en aangenaam maakt. De verhaaltjes hebben een ietwat filosofische inslag maar laten ook ruimte voor de fantasie van de lezer. De verhaaltjes zijn apart te lezen, al zijn er verbindingen tussen de verschillende verhaaltjes waardoor ze dan toch best in de juiste volgorde worden gelezen.
De verhaaltjes worden begeleid door een veelvoud aan knappe, kleurrijke en heel sfeervolle illustraties die er perfect bij passen. Ze maken de sfeer van het boek compleet.
Een aanrader voor ieder die kan genieten van diepgaande verhaaltjes over bijzondere bewoners van een bijzondere boom.

Pol Van Damme - februari 2024

Zoek op bib.be

Auteur
Yorick Goldewijk

Illustrator
Jeska Verstegen   

Uitgeverij
Ploegsma   


Jaartal
2024

ISBN
9789021685373

Aantal pagina's
79

Prijs
€18,99