De bokaal van de goden – Percy Jackson en de Olympiërs, deel 6

Coverafbeelding van: De bokaal van de goden – Percy Jackson en de Olympiërs, deel 6

Trefwoord(en)
halfgoden
mythologie
avontuur

Genre
leesboek

Vanaf
12 jaar

Na alle avonturen die Percy Jackson beleefde als halfgod met de goden, hoopt hij eindelijk wat rust te krijgen. Hij zou graag zijn eindexamenjaar afwerken en daarna aan de universiteit van de halfgoden gaan studeren. Maar dan blijkt dat hij om toegelaten te kunnen worden aan die universiteit 3 aanbevelingsbrieven van goden nodig heeft. Die kan hij alleen maar krijgen wanneer hij in opdracht van een god een queeste tot een goed einde brengt. Er zit dus niets anders op dan zich kandidaat te stellen voor het uitvoeren van queestes. Onmiddellijk reageert Ganymedes, die zijn bokaal van de goden kwijt is. Gestolen waarschijnlijk, maar door wie? Dat wordt de opdracht voor Percy, die de beker ook moet terugbezorgen aan Ganymedes. Met de hulp van Annabeth en Grover gaat Percy op zoek, waardoor ze samen heel wat avonturen beleven.

Eindelijk weer een avontuur van Percy en zijn vrienden, waarbij de Griekse  godenwereld centraal staat. Tijdens de queeste van Percy komen weer heel wat bekende en onbekende goden aan bod. Want al lijkt de opdracht eenvoudig, toch moet Percy heel wat extra problemen oplossen om telkens een stapje dichter bij de oplossing te komen. Dit verhaal is dan ook een aaneenschakeling van avonturen, want geen enkele opdracht is zonder gevaar, en elke god die hij ontmoet heeft wel iets nodig. Daardoor krijg je een sterke spanningsopbouw, met telkens een nieuwe uitdaging. En gelukkig ook een positief eindresultaat, toch voor deze queeste. Want er moeten er nog minstens twee andere volgen vooraleer Percy genoeg aanbevelingsbrieven heeft.
De auteur slaagt er opnieuw in om de Griekse goden een plek te geven in de hedendaagse wereld, waardoor er heel wat herkenbare situaties een mythisch tintje krijgen. Percy, als held van het verhaal, wordt weer bijgestaan door zijn beste vrienden en dat is ook nodig. Zonder hun hulp zou hij nooit kunnen slagen in zijn opdracht. De goden die in dit avontuur aan bod komen, krijgen steeds een lachwekkend kantje. Daardoor is het verhaal niet alleen spannend en avontuurlijk, maar ook humoristisch. De opdrachten van Percy zijn steeds origineel en uitdagend, soms grappig, soms ernstig. Het verhaal zit vol vaart, net als Percy zelf. Het neemt de lezer mee tijdens een fantasievol en boeiend avontuur. Of eerder: meerdere avonturen op een rij. Goed voor uren leesplezier in een hedendaagse godenwereld. Daarna wordt het uitkijken naar Percy’s volgende queestes.

Mik Ghys - november 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Rick Riordan   

Uitgeverij
Van Goor   


Reeks
Percy Jackson en de Olympiërs

Jaartal
2023

ISBN
9789000389537

Aantal pagina's
246

Prijs
€20,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Percy Jackson and the Olymians – The Chalice of the Gods

Vertaler(s)
Niels van Eekelen
Mijke Hadewey van Leersum