De boer en de dierenarts

Coverafbeelding van: De boer en de dierenarts

Trefwoord(en)
liefde
homoseksualiteit
boerderij
dieren

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Alles gaat mis op de boerderij. De boer zoekt eieren bij de varkens, hij wil de koe scheren, hij probeert de kip te melken, … De dieren weten wat er aan de hand is. De boer is niet ziek, hij is verliefd. Hij denkt de hele dag aan slechts één iemand: de dierenarts. Als hij op een dag weer eens met zijn tractor de hooiberg inrijdt, is de maat vol. De dieren verzinnen een listig plan om de boer en de dierenarts samen te brengen. Maar de boer is erg verlegen en doet zo plan na plan mislukken. Tot de dieren in de boom kruipen en de dierenarts naar de boerderij zelf moet komen…

Dit sprankelende prentenboek is origineel. De vrolijke toon houdt het geheel licht, zelfs als de boer ten einde raad is. De ondernemingszin van de dieren bruist en doet je als lezer/kijker meeleven met hun ondernemende plannen. Het verlegen karakter van de hopeloos verliefde boer palmt je helemaal in. Daar zorgen ook de fijne prenten voor. Zij tonen een rijke gevoelswereld op een naïeve wijze die bekoort en begeestert. De paginagrote schilderijen stralen een sfeer uit van stille gelukzaligheid. De eenvoud en charmes van een Jacques Tati zijn nooit ver weg. Niet in de beelden, niet in de inhoud. En dat op maat van kinderen, maar ook volwassenen zullen dit boek met veel liefde omarmen!
Ook mooi hoe de makers van dit (h)eerlijke boek de homoseksuele liefde op een impliciete wijze aan bod laten komen, waardoor het een universeel karakter krijgt en uit het hoekje van de problemen wordt gehaald.

Eric Vanthillo - april 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Pim Lammers   

Illustrator
Milja Praagman   

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Jaartal
2018

ISBN
9789462912885

Aantal pagina's
30

Prijs
€13,95