De bloemen van Juffie

Coverafbeelding van: De bloemen van Juffie

Trefwoord(en)
afscheid
rouwen
rouwverwerking

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Juf Madelief is erg ziek en geeft als afscheid aan alle kinderen van de klas een pot met bloemen mee. Met die bloemen kunnen ze dan aan elkaar denken als ze elkaar missen. Omi helpt Muis om goed voor de bloemen te zorgen. Ondertussen maakt Muis tekeningen voor Juffie. Maar op een dag komt het trieste nieuws dat Juffie dood is. Muis had net een mooie tekening gemaakt. Die mag mee in het herinneringsdekentje voor Juffie.

Juffie weet dat ze afscheid moet nemen en maakt het voor de kinderen van haar klas wat gemakkelijker door hen alvast iets te geven om aan elkaar te denken. Voor Muis helpt het. Ze ziet de bloempjes groeien en ondertussen maakt ze tekeningen voor Juffie om haar te vertellen over wat ze allemaal doet. Haar vader maakt een boomhut, ze maakt een vlieger in veel kleuren en gaat die oplaten met Opi. Het leven gaat door, maar Juffie blijft in haar herinnering.
Sfeervolle, zachtgekleurde illustraties creëerden een warm verhaal over missen en afscheid nemen. De tekeningen van Muis zitten als echte briefjes in het boek, zodat de lezer mee haar post kan bekijken. De tekst sluit mooi aan bij de illustraties.
Dit boek is een terechte winnaar van de gouden medaille van de Key Colours Competition 2020.

Mik Ghys - mei 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Wina Eberhard

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2022

ISBN
9789044842494

Aantal pagina's
26

Prijs
€17,95