De Blauwen tegen de Rooien

aanrader Coverafbeelding van: De Blauwen tegen de Rooien

Trefwoord(en)
kleuren
vechten
humor
strijd
vooroordelen

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Die ochtend trilt de blauwe burcht van opwinding. Blauwbaard en zijn Blauwen gaan de Rooien in de pan hakken. Dat vinden Berend, Bardak en Brutus een prima idee. En Balderik is enthousiast om een heel andere reden… Maar aan de andere kant van het dichte woud in de rode burcht is er even veel tumult. Want Roodvonk en zijn Rooien gaan de Blauwen een oplawaai geven als ontbijt. Tot groot plezier van Roald, Roeland en Roderik. En Randalf, die heeft ook zijn reden om blij te zijn… Maar als ze onderweg zijn naar elkaar, loopt het anders dan verwacht. Want daar in de struiken vindt Blauwbaard een zwart wezen dat een bosspel aan het spelen is. En wat verder vangt Roodvonk een groen wezen dat het staartenspel aan het spelen is. In beide kampen is verwarring alom. Maar het is wel een leuke en uitgelaten verwarring…

Met slechts een vierkleurenpen – blauw, rood, groen en zwart – tekende Leroy dit hilarische prentenverhaal vol fantasie, gestoeld op een (erg) herkenbare realiteit.
Het verhaal zit vol verrassende wendingen die je voortdurend doen uitkijken naar wat er nog gaat volgen. Hierbinnen werken de vele herhalingen op je lachspieren en maken ze duidelijk hoe vooroordelen en onwetendheid het leven kunnen bepalen. Knap dat Leroy ons dit alles voorschotelt met een grote portie relativering en een stevige dosis humor. De personages en situaties worden telkens uitvergroot tot karikaturen, maar zij verliezen nooit hun geloofwaardigheid. Waardoor je je voortdurend in hen kan herkennen. Zeker je kleine kantjes…
Dank zij zijn grote dosis gezonde humor, werkt dit boek ook aanstekelijk bij volwassenen.
De prenten zelf zijn staaltjes van verhalende tekenkunst. Vol details en uiterst expressief ontdek je de personages en de situaties waarin zij telkens verzeild geraken. Een boeiende stoet die bulkt van de ironie en parodie trekt aan je voorbij en prikkelt je verbeelding.
Kortom, een gelaagd en heerlijk hilarisch verhaal met een herkenbare grondlaag, goed voor jong én oud. Origineel en uiterst grappig. Genoeg kwaliteiten om het tot een aanrader te bekronen. 

Eric Vanthillo - november 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Benjamin Leroy   

Illustrator
Benjamin Leroy   

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2020

ISBN
9789025773137

Aantal pagina's
38

Prijs
€14,99