De blaadjesdief

aanrader Coverafbeelding van: De blaadjesdief

Trefwoord(en)
seizoenen
herfst
humor

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Eekhoorn geniet in zijn boom van de mooie kleuren van de blaadjes. Tot hij ontdekt dat er een van zijn blaadjes verdwenen is. Vogel stelt hem gerust, het is normaal dat er in deze tijd van het jaar blaadjes kwijt raken. Maar Eekhoorn is niet overtuigd. De volgende dag is het nog erger, nu zijn er nog meer blaadjes weg. Opnieuw probeert Vogel hem gerust te stellen. Vorig jaar gebeurde dat toch ook? De volgende ochtend zijn er weer blaadjes weg. Vogel laat Eekhoorn zien wie de dief is: de wind! Die schudt aan de bomen, rukt aan de blaadjes en neemt ze mee. Eindelijk begrijpt Eekhoorn wat er aan de hand is. Maar de volgende ochtend heeft iemand het gras gestolen…

Wat een leuke manier om te vertellen over de herfst in het bos. De mooie, warme kleuren van de blaadjes in de boom van Eekhoorn laten duidelijk de herfstkleuren zien. De paniekreactie van Eekhoorn is grappig en heel dynamisch in beeld gebracht. Zo wisselen illustraties die een volledige pagina beslaan af met illustraties waarin je Eekhoorn ziet bewegen doorheen de tekening. Dat geeft een speels effect en zorgt voor heel wat vaart in dit verhaal. Daarin speelt de tekst ook een rol, die mee verwerkt zit in de illustraties en met dialogen en tekstballonnetjes speelt. Er zit veel humor in dit verhaal, zowel in de tekst als in de illustraties. Eekhoorn die tracht te ontspannen door yoga te doen, of Vogel die een boek leest over bowlen voor beginners, het zijn details die het voorlezen extra aantrekkelijk maken. Er valt dan ook heel wat te ontdekken in de illustraties.
Naast dit grappige verhaal vind je achteraan in het boek nog 2 pagina’s met weetjes over de herfst, op kindermaat. Zo kan de voorlezer de belevenissen van Eekhoorn plaatsen in het kader van seizoenen en de herfst.
Een aanrader!

Mik Ghys - mei 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Alice Hemming   

Illustrator
Nicola Slater

Uitgeverij
Veltman   


Jaartal
2022

ISBN
9789048319633

Aantal pagina's
27

Prijs
€13,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Leaf Thief

Vertaler(s)
Ellen Hosmar
Vitataal