De bijzondere beer

Coverafbeelding van: De bijzondere beer

Trefwoord(en)
knuffels
vriendschap
anders zijn

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Toen de beer in de fabriek gemaakt werd, zat hij eventjes scheef. Daardoor kreeg hij geen armpjes en werd hij in de afvalbak gegooid. Daar lagen ook andere knuffeldieren waar iets mis mee was. Maar de beer klom uit de bak en ging op zoek naar iemand die hem wou zoals hij was. Hij voelde zich bijzonder en bleef zoeken, ook al zei iedereen die hij ontmoette dat hij niet goed was en niemand hem zou willen hebben. De beer hield vol en bleef hopen…en hopen…

Voor de medewerkers van de speelgoedfabriek is de beer niet af, moet hij weggegooid worden. Maar de beer gelooft in zichzelf, hij vindt zich heel bijzonder. En hij is er zeker van dat hij iemand zal vinden die hem ook bijzonder vindt. Zo wordt dit een hoopvol en moedig verhaal, waarbij je medelijden met de beer langzaam verandert in respect voor zijn positieve houding. Wat dan ook meteen de boodschap is van dit verhaal: iedereen is bijzonder. En dat moet je blijven geloven, ook al beweren sommigen dat je niets waard bent.
Expressieve illustraties in warme kleuren nemen je mee tijdens de zoektocht van de beer. De tekst leest vlot voor en geeft extra betekenis aan de illustraties.
Een warm verhaal over een beer die iemands knuffel wil zijn.

Mik Ghys - december 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Tjibbe Veldkamp   

Illustrator
Marijke ten Cate   

Uitgeverij
Lemniscaat   


Jaartal
2021

ISBN
9789047710769

Aantal pagina's
25

Prijs
€14,99