De beste mama’s en papa’s

Coverafbeelding van: De beste mama’s en papa’s

Trefwoord(en)
dieren
jong
verzorgen

Genre
informatief

Vanaf
5 jaar

Ook voor heel wat jonge dieren zijn de ouders erg belangrijk. Over de zorgzame ouders van de keizerspinguïn, de vos, de orang-oetan, de anemoonvis, de rode flamingo, de rode kangoeroe, de zebravink, de wolf en het gele zeepaardje wordt heel wat vernomen in woord en beeld.

In dit prentenboek in groot formaat wordt elk dier uitgebreid afgebeeld en beschreven. De opbouw voor elk dier is telkens dezelfde. Er staat eerst een grote afbeelding van het dier op een dubbele pagina. Daarna volgt een dubbele pagina met uitleg over de leefwijze van het dier. Het dier legt in de ik-vorm uit hoe het leeft. Dit staat in een aantal teksten rond een aantal illustraties over het dier. Op een wereldkaartje wordt het leefgebied aangeduid en vijanden staan telkens klein in silhouet vermeld. Bij een aantal dieren is de verhouding tussen het dier en een kind in een illustratie weergegeven. De derde dubbele pagina geeft dan de zorg voor het jong of de jongen weer. Wederom in de ik-vorm; het jong zelf vertelt hoe de ouders voor hem zorgen in een aantal korte teksten tussen een aantal illustraties.
Opvallend is wel dat de dieren in de grote illustratie en op de kaft er als het ware ‘glimlachend’ op staan, alsof ze geposeerd hebben om er goed op te staan. De illustraties zijn verder naar de realiteit weergegeven.
Bij de keizerspinguïn is het in eerste instantie wel verwarrend dat het dier in de winter broedt terwijl het in de maanden die vermeld worden in het Noordelijk Halfrond zomer is. Ook het leefgebied van sommige dieren die verwant zijn aan het besproken dier, is groter dan wat er op het wereldkaartje staat vermeld, zoals bij de flamingo en het zeepaardje.
Mooi verzorgde uitgave die jonge kinderen zeker zal kan aanspreken.
Zeker de moeite waard.

Pol Van Damme - maart 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Reina Ollivier   
Karel Claes

Illustrator
Steffie Padmos

Uitgeverij
Clavis   


Reeks
Superbeesjes

Jaartal
2020

ISBN
9789044838640

Aantal pagina's
62

Prijs
€18,95