De beste beer van de wereld

Coverafbeelding van: De beste beer van de wereld

Trefwoord(en)
fantasie
vriendschap
avontuur

Genre
voorleesboek

Vanaf
5 jaar

De verhalen van A.A.Milne over Winnie de Poeh en zijn vrienden zijn al generaties lang geliefd bij kinderen en hun ouders, sinds de publicatie van ‘Winnie de Poeh’ in 1926. Om Poehs 90-jarig bestaan te vieren hebben Paul Bright, Brian Sibley, Kate Saunders en Jeanne Willis vier nieuwe verhalen geschreven, een voor elk seizoen, vol avonturen van Winnie de Poeh en zijn vrienden in het Honderd-Bunders-Bos. Elk verhaal is geïllustreerd door Mark Burgess die in de voetsporen treedt van E.H.Shepard, de man die Poeh tekende.
Het eerste verhaal, geschreven door Paul Bright, speelt zich af in de herfst: Christoffer Robin mag niet gestoord worden want hij oefent om Sint-Joris te spelen in het dorpstoneel. Dat zorgt voor wat onrust bij Poeh en Knorretje die de vuurspuwende draak in het Honderd-Bunders-Bos verwachten.
In het tweede verhaal, geschreven door Brian Sibley verschijnt een vreemd dier, Pingwin in het woud in de winter.
Het derde verhaal van Jeanne Willis gaat over de lente en Iejoor die bang is dat een andere ezel zijn distels wil stelen.
In het laatste verhaal van Kate Saunders droomt Poeh van de Kop van de Nijl nadat Christoffer Robin heeft voorgelezen over de ontdekkingsreizigers.

De verhalen zijn helemaal in de sfeer van de vroegere verhalen van Winnie de Poeh opgebouwd en verteld met leuke, originele woordspelingen, mooie beschrijvingen, grappige en spitsvondige dialogen en onverwachte gebeurtenissen. In een nawoord vertelt elk van de vier auteurs hoe hij of zij tot het Poeh-verhaal is gekomen. Dit is een mooi verzorgde uitgave met leeslintje en fijne, kleurrijke illustraties door Mark Burgess, helemaal in de originele stijl van E.H.Shepard.

Hilde Umans - januari 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Brian Sibley   
Paul Bright
Jeanne Willis   

Illustrator
Mark Burgess

Uitgeverij
Van Goor   


Jaartal
2016

ISBN
9789000353033

Aantal pagina's
116

Prijs
€17,50


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Best Bear in All the World

Vertaler(s)
Annelies Jorna