De beestenbaas – Wies en oma Wisse, deel 2

Coverafbeelding van: De beestenbaas – Wies en oma Wisse, deel 2

Trefwoord(en)
dierentuin
geld
ontvoeren
helpen

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Wies is de dochter van twee ‘helpers’. Haar ouders zijn dan ook voortdurend op reis om ergens hulp te bieden. Ondertussen zorgt oma Wisse voor Wies. Oma woont soms in Huize Grijsoord maar meestal bij Wies. Op een dag laat ze Wies spijbelen om met haar naar de dierentuin te gaan. Daar heeft de directeur net ontdekt dat hij geen geld meer heeft om zijn personeel te betalen. Hij zoekt wanhopig naar een oplossing. Wanneer oma Wisse verdwijnt tijdens het bezoek aan de dierentuin, gaat Wies natuurlijk op zoek. Wanneer ze haar nergens kan vinden, zit er niets anders op dan haar ouders te verwittigen. Die sturen onmiddellijk hulp. Ondertussen blijken er nog meer gepensioneerde dames en heren verdwenen te zijn. Wat is er aan de hand?

Opnieuw moeten de ‘helpers’ in actie schieten om een probleem op te lossen. Wies’ ouders komen daar niet zelf voor naar huis, ze sturen andere hulp. Wies is een ondernemend meisje, maar de verdwijning van haar oma kan ze niet alleen oplossen.
De belevenissen van Wies wisselen af met een kijkje in de dierentuin, waar de directeur wanhopig probeert om alles in goede banen te leiden. Maar hij heeft een foute manier gekozen. Gelukkig kunnen de ‘helpers’ dat nog oplossen.
De avonturen van Wies zijn spannend en toch luchtig. De losse stijl en vlotte taal zorgen voor prettig leesvoer. De bijhorende kleurrijke illustraties brengen het verhaal mee tot leven.
Een spannend en grappig dierentuinavontuur.

Mik Ghys - oktober 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Marte Jongbloed   

Illustrator
Iris Boter   

Uitgeverij
Luitingh-Sijthoff   


Reeks
Wies en oma Wisse

Jaartal
2020

ISBN
9789024589913

Aantal pagina's
127

Prijs
€13,99