De Beesten van Grimhart – Podkin Eenoor, deel 3

aanrader Coverafbeelding van: De Beesten van Grimhart – Podkin Eenoor, deel 3

Trefwoord(en)
dieren
strijd
vriendschap

Genre
leesboek

Vanaf
11 jaar

Podkin, Paz en Poek moeten hun burcht Donkerhol opnieuw verlaten als de Goroms, onder leiding van Kramasark, het woud stukje bij beetje vernietigen. Podkin en zijn vrienden trekken naar hun oom in Musholen die een wapen zou hebben waarmee ze de Goroms kunnen verslaan. Hun tocht loopt door het duistere Grimhartwoud waarover verhalen over mysterieuze wezens de ronde doen. Ook blijkt dat sommige medereizigers een ander doel voor ogen hebben. En de tijd dringt…

Dit is het derde deel van de trilogie rond het mythische konijn Podkin Eenoor. Net als in de vorige delen wordt het verhaal over Podkin verteld door een bard, een verteller. Deze keer zijn de bard en zijn kleine leerling Roe in handen van een groep vreemde en gevaarlijke konijnen. Met zijn verhaal over Podkin moet de bard de konijnenleidster overtuigen van zijn goede bedoelingen. De bard vertelt de avonturen van Podkin. Die worden af en toe kort onderbroken door stukjes verhaal die zich in de burcht waar ze zich bevinden, afspelen. De konijnen lijken in hun handelingen en gedragingen heel erg op mensen, maar die zijn in deze konijnenwereld niet aanwezig.
Het verhaal gaat verder waar het tweede geëindigd is. Het is niet mogelijk om het verhaal afzonderlijk te lezen. Maar het is helemaal geen opdracht om zich te laten onderdompelen in dit knappe dierenverhaal. De figuur van Podkin als eerlijk en eerbaar, door en door goed konijn zal iedere lezer in zijn hart sluiten. Ook de oude bard en de kleine, speelse en enthousiaste Roe zullen de lezer zich levendig kunnen inbeelden.
Het verhaal leest heel erg vlot en de gebeurtenissen volgen elkaar in snel tempo op. Het verhaal is ook erg geschikt om in een groep voor te lezen. De luisteraars zullen, net als de kleine konijntjes, erg aandachtig blijven luisteren.
Net als de vorige delen een prachtig maar ook een gevoelig verhaal.
Beslist een aanrader!

Pol Van Damme - juni 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Kieran Larwood   

Illustrator
David Wyatt   

Uitgeverij
Gottmer   


Reeks
Podkin Eenoor

Jaartal
2019

ISBN
9789025767778

Aantal pagina's
297

Prijs
€16,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Beasts of Grimheart

Vertaler(s)
Sofia Engelsman