De beer, de piano en het concert van kleine beer

Coverafbeelding van: De beer, de piano en het concert van kleine beer

Trefwoord(en)
beren
muziek
verleden

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Beer vond ooit een piano in het woud. Hij begon muziek te maken en werd zo een grote ster. Hij reisde de wereld rond maar na een poosje kwamen er steeds minder mensen naar een optreden. Dus keerde Beer terug naar het woud, waar hij moest wennen aan de rust. Toen kwam Kleine Beer en veranderde alles. Kleine Beer wou altijd nieuwe dingen ontdekken en Beer deed mee. Op een dag vond ze de piano die nog steeds in het woud stond. Haar papa vertelde over vroeger, over de muziek en de reizen. Kleine Beer zag dat hij bedroefd was en bedacht een plan. Ze schreef een brief naar de stad en hoopte dat ze haar papa kon opvrolijken. Een fantastisch plan!

Al twee warme prentenboeken vertelden over Beer en zijn piano, waarbij in het tweede boek Bruno de hond hem gezelschap komt houden met zijn viool. In dit derde boek is het wereldsucces van het dierenorkest voorbij. Wat Beer heel erg jammer vindt. Zijn dochter brengt weer kleur in zijn leven. En uiteindelijk ook muziek.
Sfeervolle illustraties in warme kleuren tonen hoe Beer en zijn dochter van elkaar genieten, maar ook welke plaats muziek altijd zal innemen in het leven van Beer. Het verlangen van Kleine Beer om haar vader weer te laten genieten van muziek is mooi in beeld gebracht. De tekst sluit perfect aan bij deze illustraties en brengt dit warme verhaal mee tot leven.
Een sfeervol verhaal over muziek en vriendschap.

Mik Ghys - maart 2021

Zoek op bib.be

Auteur
David Litchfield   

Illustrator
David Litchfield   

Uitgeverij
De Vier Windstreken   


Jaartal
2021

ISBN
9789051168334

Aantal pagina's
33

Prijs
€14,95