De Babysitter

Coverafbeelding van: De Babysitter

Trefwoord(en)
verliefd
jeugd
ruzie
oppassen

Genre
leesboek

Vanaf
14 jaar

Op een avond past Jelena op een peuter van anderhalf jaar. Dan krijgt ze een berichtje van Jordy, een jongen op wie ze verliefd is. Hij vraagt of ze meegaat naar een strandje bij de rivier om er met vrienden wat rond te hangen. Jelena twijfelt maar bedenkt dan dat ze de peuter wel even kan meenemen. Dat lijkt goed te gaan, tot er onenigheid ontstaat tussen de jongeren. Het loopt helemaal mis.

Dit boek hoort bij een serie novelles die Kluitman uitgeeft en die in een beperkt aantal pagina’s, ongeveer honderd, een spannend of dramatisch verhaal brengen. Deze verhalen lezen vlot en hebben meestal één verhaallijn die chronologisch verloopt.
Dit verhaal wordt door de auteur verteld vanuit het standpunt van Jelena. De lezer beleeft mee wat zij ervaart, voelt en doet. Het verhaal begint en eindigt met een brief van Jelena. Die staat in een cursieve letter. Een attente lezer ontdekt bij het begin dan al ongeveer hoe het verhaal zal eindigen. Het is dan enkel nog de vraag wat er zich in die tussentijd afspeelt. De auteur gebruikt heel wat jongerentaal en de hangjongeren worden niet zo positief in het verhaal voorgesteld. Ook Jelena zelf heeft niet direct een verantwoordelijke houding.
Een verhaal in kort bestek over een verliefde puber tussen een groepje hangjongeren.

Pol Van Damme - juli 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Annette van ‘t Hull

Uitgeverij
Kluitman   


Jaartal
2022

ISBN
9789020696578

Aantal pagina's
96

Prijs
€9,95