De avontuurlijke reis van Joep, Pera en Pim

Coverafbeelding van: De avontuurlijke reis van Joep, Pera en Pim

Trefwoord(en)
fruit
avontuur
liefde
fantasie

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Joep en Pera, 2 ongeschikte peren voor de verkoop, liggen in een kistje achteraan in de winkel. Als ze ontwaken horen ze dat ze snel vermalen zullen worden tot perensap. Daar schrikken ze van en er is maar één uitweg: vluchten. Zo snel en zo hard ze kunnen rennen ze het winkeltje uit, de velden in, richting de oude boomgaard in Zuid-Frankrijk. Onderweg ontmoeten ze de landloperpeer en overnachten ze met hem in het bos. Mevrouw Anijs, de ijspeer, redt Joep uit het ijsgat en de zeepeer redt Pim uit de zee. Want onderweg zijn Joep en Pera verliefd geworden op elkaar en bevalt Pera van de kleine Pim. Een heel avontuur dat eindigt in de boomgaard waar het grote feest met vele oude bekenden kan beginnen.

Het verhaal is een hele brok. De vele kleine spanningsbogen van elke hoofdstuk houden je bij de les maar in zijn geheel mist het verhaal spanning door het fragmentarische karakter ervan. Niettegenstaande de subtiele karakteruitwerking van de verschillende perenpersonages en hun relaties.
Maar dit wordt ruimschoots gecompenseerd door het fantasierijke concept en de mooie foto’s. Van Veen bouwt wonderlijke decortjes vol details en fantasie, plaatst daarin de peren als waren het personages van vlees en bloed en maakt er verrassende foto’s van die zij afwerkt met zachte tekeningen en andere details. Zo oogt elke prent als een wonderlijk tafereel. De peren komen tot leven door hun vormen die expressieve houdingen uitdrukken. Kleine details als een rugzakje, een bril, een bontjas, en zoveel meer maken het geheel af.

Eric Vanthillo - januari 2016

Zoek op bib.be

Auteur
Clarisse van Veen   

Illustrator
Clarisse van Veen   

Uitgeverij
Rubinstein   


Jaartal
2015

ISBN
9789047616795

Aantal pagina's
54

Prijs
€12,95