De Allergie Survivalgids

Coverafbeelding van: De Allergie Survivalgids

Trefwoord(en)
allergie
tips
weetjes

Genre
informatief

Vanaf
9 jaar

Tegenwoordig zijn volgens deze gids ongeveer 1 op de 3 mensen allergisch, daarom dit boek vol weetjes en tips. Want je bent zeker niet de enige die een pilletje of een puffer nodig heeft om de dag door te komen.
Eerst verdiept de auteur zich in de vraag ‘Wat is allergie?’ waarbij hij het heeft over afweersystemen, allergenen en allergie vroeger en nu. Daarna gaat hij dieper in op enkele specifieke allergieën: allergische rinitis, astma, eczeem en voedselallergieën. Zo krijg je veel informatie, allemaal vlot en duidelijk, erg toegankelijk voor kinderen. Met af en toe een mopje en een quiz. Een getuigenis, een opsomming van bekende mensen met een allergie of astma en een overzicht van interessante websites sluiten het onderdeel voor jonge lezers af. Daarna volgt nog een hoofdstuk voor ouders en hulpverleners. Interessant maar zeer moeilijk leesbaar door de keuze van witte letters op een gele achtergrond. Jammer.
Dit boek bevat ook heel wat commentaar van kinderen met een allergie en ook heel wat tips. Interessant en duidelijk voor jonge lezers. Een handige gids waarmee je onmiddellijk aan de slag kan.

Mik Ghys - oktober 2011

Zoek op bib.be

Auteur
Nico De Braeckeleer   

Illustrator
Josine van Schijndel

Uitgeverij
Abimo   


Reeks
Survivalgids

Jaartal
2011

ISBN
9789059327795

Aantal pagina's
141

Prijs
€11,95