Dazyl en de twee stenen beelden

Coverafbeelding van: Dazyl en de twee stenen beelden

Trefwoord(en)
vriendschap met dieren
avontuur
reizen
fantasie

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

Dazyl vaart met zijn boot over de oneindige zee. Gelukkig heeft hij zijn vrienden bij zich. Tata de aap, Poli de pelikaan en Otto de zeeotter. Dazyl heeft deze dieren gered en sindsdien blijven ze bij hem. Ze praten vrolijk onder elkaar. Op een dag horen ze het verhaal over Jorre en Laura die heel erg verliefd waren, maar tot stenen beelden werden betoverd. Dazyl besluit die beelden te gaan zoeken en te weten te komen hoe ze de betovering ongedaan kunnen maken. Hun avontuur leidt hen naar een vergeetachtige tovenaar, een zingende bloem en nog veel meer.

De lezer moet willen meegaan in de fantasiewereld die de auteur in dit verhaal tot leven brengt. In een eenvoudige maar mooie taal vertoeft de lezer in een vrolijke en bonte wereld waarin zowat alles mogelijk is en er weinig dreigends gebeurt.
Oude verhalen spelen een grote rol in dit vrij dunne boekje.
De personages (ook de dieren) worden kleurrijk geschetst en het verhaal dobbert als een rustige zee verder zonder saai te worden.
Het verhaal eindigt heel optimistisch. Doorheen het verhaal heeft de auteur enkele levenstips verweven of worden elementen aangebracht die de lezer kan doen nadenken over zijn/haar eigen leven zonder dat dit storend overkomt.
Een klein, fijn, vrolijk verhaal vol fantasie.

Pol Van Damme - juli 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Ed Franck

Illustrator
Martijn van der Linden   

Uitgeverij
Davidsfonds/Infodok   


Jaartal
2016

ISBN
9789059087613

Aantal pagina's
78

Prijs
€15,99